Lakikirjoja
Uusi rahapelijärjestelmä vaatii uutta lainsäädäntöä. Kuvituskuva: Anu Leppänen

Lakiluonnos lähti lausuntokierrokselle – esittää ravipelien jäämistä monopoliin

Luonnoksen mukaan ravipelien järjestämistä jatkaisi rahapelaamisen lisenssimarkkinaan siirtymisen jälkeenkin yksinoikeudella Veikkaus.

Suomen Hippoksen valtuuskunta päätyi helmikuun alun ylimääräisessä kokouksessa äänestyksen jälkeen esittämään hevosalan kannaksi, että ravipelaaminen siirtyisi lisenssijärjestelmään rahapelien vapautuessa. Suomen Hippos lähtisi mukaan järjestelmään yhdessä olemassa olevan toimijan kanssa perustettavalla yhteisyrityksellä, joka voisi tarjota suomalaisille asiakkailleen verkossa ravipelien lisäksi myös urheiluvedonlyöntiä ja kasinopelejä.

Sisäministeriön tänään 3.7. julkaisemassa lakiluonnoksessa totopelit on kirjattu yksinoikeusluvan piiriin eli käytännössä Veikkauksen alle. Kirjaus on eriävä hevosalan helmikuussa esittämän kannanoton kanssa, muttei välttämättä lopullinen.

”Perehdymme lakiluonnokseen ja perustelumuistioon, ja teemme sen jälkeen Hippoksen kannanoton asiaan. Lisäksi keskustelua niin yksinoikeusjärjestelmän kuin lisenssijärjestelmän osalta on käyty ja käydään edelleen aktiivisesti eri toimijoiden kanssa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää kommentoi

Hippoksessa ollaan hämmentyneitä siitä, että alan tahtotilaa ei ole tässä vaiheessa lakiluonnokseen kirjattu.

”Kuitenkin tiedostamme, että asiakokonaisuus on edelleen avoinna. Keskeistä saada luotua ratkaisuja pitkälle tulevaisuuteen, varmistaa hevosalan rahoitus pitkällä aikajänteellä ja mahdollistaa sitä kautta kehittyvän alan tulevaisuus sekä ylläpitää hevospelaamisen houkuttelevuus. Näemme, että hevosalan ja hevospelaamisen osalta tarvittavat ratkaisut tulee tehdä tässä vaiheessa kokonaisuudistusta, ei jättää muutoksia odottamaan tulevaisuutta”, Minna Mäenpää edellyttää.

Linkki sisäministeriön tiedotteeseen lakiluonnoksesta

Lausunnolla oleva luonnos perusteluineen

Lakikirjoja
Yllätystieto valtuuskunnassa: Lakiesitys asettumassa monopolin jatkumisen kannalle

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi