Hippoksen hallitus päätti perjantaina säilyttää ravihevosten kilpailuoikeuden ikärajat ennallaan.
Hippoksen hallitus päätti perjantaina säilyttää ravihevosten kilpailuoikeuden ikärajat ennallaan.

Lämminverihevosten ikäraja säilyy samana – ”Perusteena ovat eläinsuojelulliset syyt”

Hippos teki perjantaina päätöksen säilyttää lämminverihevosten kilpailuoikeuden yläikäraja 12 vuodessa.

Suomessa lämminverihevosten kilpailuoikeus päättyy, kun se täyttää 13 vuotta. 12-vuotiaana se saa siis kilpailla viimeistä vuottaan. Kylmäveristen kohdalla yläikäraja on 15 vuotta, joka on sääntöjen mukaan viimeinen mahdollinen vuosi kilparadoilla.

Hippos joutui pohtimaan lämminveristen ikärajan nostamista, kun Marika Jurvanen teki asiasta aloitteen keskusjärjestölle. Hänen valmentamansa Master Asin kilpailuoikeus päättyy tähän vuoteen, mutta hevosella on startteja takana vasta 57. Lisäksi hevonen on kohonnut loppuvuodesta hienoon vireeseen, joten treenari toivoi saavansa jatkaa ruunan kanssa kilpailemista vielä kahtena seuraavanakin vuonna.

Hippos kuitenkin päätti perjantaina pitää ikärajat ennallaan, joten muun muassa Master Asia ei enää ensi vuonna nähdä kaviourilla.

”Hallitus päätti yksimielisesti, ettei ikärajaa nosteta”, Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula kertoo. ”Perusteena ovat eläinsuojelulliset syyt.”

Hallitus katsoi, että pyyntöjä kilpailuiän muuttamisesta tulee yksittäistapauksina, eikä muutokselle ole perusteita esimerkiksi pohjoismaisten sääntöjen harmonisoinnin näkökulmasta. Esimerkiksi Ruotsissa lämminverioriiden ja -ruunien kilpailuoikeus päättyy 14-vuotiaana ja tammojen 10-vuotiaana.

Jurvanen ottaa päätöksen vastaan tyynesti.

”Oikeastaan en ole hirveän pettynyt loppuen lopuksi. Tietysti sitä toivoi, mutta sitten mennään näillä”, hän kommentoi päätöstä. ”Jatketaan muiden hevosten kanssa. Minulle on luultavasti tulossa pari nuorempaa hevosta ensi vuonna.”

Vaikka Jurvanen olisi toivonut toisenlaista päätöstä, on hän iloinen aloitteensa synnyttämästä keskustelusta.

”Se on todella hyvä asia. Se oli yksi toive, kun tein aloitteen. Hieno asia myös, että Hippos otti tämän asian käsittelyyn. Luotan siihen, että päätös on oikea. Tuntui vain, että tällainen aloite piti tehdä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi