Landen Paukkua joudutaan odottelemaan radoille vielä jonkin aikaa.  Tappiota se ei toistaiseksi tunne.
Landen Paukkua joudutaan odottelemaan radoille vielä jonkin aikaa. Tappiota se ei toistaiseksi tunne.Kuva: Jari Piirala

Landen Paukun aloitus siirtyy vielä – ”Meillä ei ole mikään kiire”

Jani Suonperä testasi Landen Paukkua viime perjantaina sillä mielellä, että olisi saattanut ilmoittaa sen täksi perjantaiksi Ylivieskaan koelähtöön.

Testihiitin anti oli, että kilpailutauko jatkuu vielä.

”En ollut siihen täysin tyytyväinen. Sama juttu on ollut joskus ennenkin: kun on paljon treenattu, pitää vähän hoitaa ennen aloittamista. Landen Paukku menee treenivauhtejaan niin helposti, että vaivaantuu nivelistä huomaamatta. Muuten jalat ovat nyt hyvät eivätkä reagoineet reippaampaan harjoitukseen mitenkään”, Jani Suonperä kertoo.

Astutuskausi alkoi ennen kuin kilpailukausi, ensimmäiset siemenet on jo lähetetty. Kilpailukausi saattaa kuitenkin alkaa astutuskauden ollessa vielä käynnissä.

”Katsotaan. Äkkiä hevonen saattaa muuttuakin, siitäkin on kokemusta. Mutta kun starteissa mennään nyt 23:a, meillä ei ole mikään kiire”, Suonperä lisää.

Landen Paukku astuu Ylivieskassa.

”Sitä lähtee siirtona, mutta tammoja voidaan ottaa myös tänne”, Jani Suonperä mainitsee.

Landen Paukun 4-vuotias tallikaveri Landen Vinkka avasi kautensa kakkossijalla Ylivieskassa ja kilpailee ensi viikonloppuna kahdesti: perjantaina samalla radalla ja sunnuntaina Kaustisella.

”Ajetaan nämä kaksi lähtöä, kun sattui lähekkäin, ja pidetään sitten muutama viikko taukoa”, valmentaja suunnittelee.

”Viime startista ruuna ei ollut millänsäkään, ei puhaltanut yhtään. Se ei yhtään ymmärrä, mistä on kyse, ja jännittää porukassa. Vauhtia on vaikka kuinka: eilen hiitissäkin se lopetti puolikkaan 36:tta, ja istuskelin vaan", Suonperä kehaisee.

"Ajaisin harjoitusraveja, mutta kun niitä ei järjestetä, pitää aloittaa oikeista lähdöistä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi