Lappeenrannan hallituksen puheenjohtaja vaihtuu – ”Kuluneet kolme vuotta ovat olleet raskaita"
Jyrki Jauhiainen on vaikuttanut pitkään sekä alueellisessa että valtakunnallisessa ravipolitiikassa.Kuva: Jarno Unkuri

Lappeenrannan hallituksen puheenjohtaja vaihtuu – ”Kuluneet kolme vuotta ovat olleet raskaita"

Lappeenrannan Ravirata Oy:n puheenjohtaja Jyrki Jauhiainen ei hae jatkokaudelle.

Jyrki Jauhiainen ilmoitti keskiviikkona Lappeen hallitukselle, ettei pyri toiselle 3-vuotiskaudelle 28. huhtikuuta pidettävässä yhtiökokouksessa, ja informoi sen jälkeen asiasta myös mediaa:

”Minut valittiin uudelleen hallitukseen tilanteessa, jossa raviratayhtiön tulos oli romahtanut pitkäaikaisen toimitusjohtajan irtisanouduttua, uusi toimitusjohtaja heitti pyyhkeen kehään koeajalla ja hallituksesta syntyi joukkopako. Nyt talous on saatu tasapainoon, ja Lappee tekee voitollisen tuloksen viime vuodelta", Jyrki Jauhiainen aloitti.

”Kuluneet kolme vuotta ovat olleet raskaita paitsi talouden, myös Suomen Hippoksen Lappeeta koskevien päätösten takia. Oulu ohitti Lappeen 2025 Kuninkuusravien järjestämisjärjestyksessä, syytä ei kerrottu. 22.6.2020 ravit keskeytettiin ravikilpailusääntöjen vastaisesti, myös Hippoksesta tulleen painostuksen seurauksena. Huolimatta sääntöjen vastaisuudesta Lappeeta rangaistiin poistamalla toinen lauantaiprofiili viime vuodelta. 75-päivä saatiin tälle vuodelle takaisin, mutta ravipäiviä vähennettiin yhdellä."

”Edellisen kerran olin Lappeen hallituksessa 2005-15. Silloin yhtiöltä oli kavallettu noin 120 000 euroa, mutta silloiset päättäjät kantoivat vastuunsa: kassa saatiin kuntoon, järjestettiin hyvät Kuninkuusravit ja velat maksettiin pois. Olen 67 vuotta, minulla on kolme 2-7-vuotiasta lapsenlasta sekä neljä ajohevosta ja yksi opetettava hevonen kotona. Haluan keskittyä omiin asioihini. Nyt on hyvä hetki Lappeen jatkaa vereksin voimin kohti 2026 Kuninkuusravien hakemista ja järjestämistä", Jauhiainen evästi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi