Lauantain Kasvattajakruunu-finaaliin poisjäänti – "Olihan se viime starttiinkin jo hiukan vaisu”
Sipi Erkkilä valmentaa lahjakasta Deep Blue Fontia.Kuva: Annika Nisonen

Lauantain Kasvattajakruunu-finaaliin poisjäänti – "Olihan se viime starttiinkin jo hiukan vaisu”

Sipi Erkkilän valmentama Deep Blue Font on sairastunut, joten lauantain suurkilpailu jää väliin.

Kasvattajakruunun välierässä keulasta kolmanneksi sijoittunut Deep Blue Font ei starttaa lauantaina Seinäjoella ajettavaan finaaliin. Hevosen omistaja-valmentaja Sipi Erkkilä kertoo, että hevosen lämpötila on vaihdellut melkoisesti, joten 24 000 euron ykköspalkinnon havittelu jää haaveeksi.

”Jonkun sortin virus varmaan”, Erkkilä arvelee. ”Välillä on kuumetta, välillä alilämpöä. Olihan se viime starttiinkin hiukan vaisu. Se kuvastaa sitä, että virus oli varmaan piilevänä jo silloin.”

Sairastumisen myötä Deep Blue Fontin kolmivuotiskausi on paketissa. Seuraavan kerran ori nähtäneen radoilla vasta ensi keväänä.

Tämä vuosi oli komea, vaikka jossiteltavaakin jäi. Deep Blue Fontin ensimmäinen kilpailukausi käsitti 17 kilpailua, joista se voitti viisi. Kaikkiaan kymmenen kertaa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneen hevosen voittosumma kohosi 27 350 euroon.

Hienon menestyksen vastapainoksi kriteriumfinaalissa ja Kymenlaakso-ajon karsinnassa tuli laukat.

”Sen verran kauan tätä lajia olen harrastanut, että tiedän kaiken olevan mahdollista”. Erkkilä nauraa. ”Erittäin hyvä mieli jäi tästä vuodesta. Ei voi sanoa, että on ollut huonoa tuuria, mutta muutama startti ei mennyt ihan nappiin. Deep Blue Font on meidän omaa kasvatusta jo viidennessä polvessa. Aiemmatkin hevoset ovat olleet nopeita, mutta tämä tuntuu myös jaksavalta.”

Deep Blue Fontin vuoden ja tähänastisen uran suurin voitto tuli toukokuussa Kuopiossa, kun ori vei nimiinsä SHKL cupin, josta se kuittasi 10 000 euron ykköspalkinnon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi