Veijo Riipinen vastaanotti palkinnot Laukaan Hevosystäväinseuralta.
Veijo Riipinen vastaanotti palkinnot Laukaan Hevosystäväinseuralta.Kuva: Riitta Kontro

Laukaassa palkittiin vuoden parhaita

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävä Laukaan Hevosystäväinseura ry palkitsi viime vuoden menestyneimpiä hevosia ja hevosihmisiä.

Koronaviruksen leviäminen on pakottanut monet eri toimijat pohtimaan ja toteuttamaan uusia toimintatapoja. Saman ongelman eteen joutui Laukaan Hevosystäväinseura, joka on aiemmin palkinnut edellisvuoden aikana menestyneitä tahoja vuosikokouksen yhteydessä. Tällä kertaa palkitseminen toteutettiin videotervehdyksen muodossa. Palkitut saivat nappikaudestaan muistoksi myös hevosaiheisen palkinnon.

Voitokkaimpana lämminverisenä palkittiin The Battle, joka kasasi vuoden aikana viisi voittoa. Hevosen omistaja ja kasvattaja on Veijo Riipinen, jonka poika Matti Riipinen toimii The Battlen valmentajana.

Riipisen perheeseen palkintoja sateli vielä tuplasti lisää palkintoja, sillä Veijo Riipisen omistama Voimankoitos sai yhdessä Matin valmentaman lämminveritamma Cerestheen kanssa parhaat näyttelypisteet 47,5.

”Hyvältähän palkitseminen aina tuntuu, ei sitä voi kieltää”, Veijo Riipinen tuumaa. ”Itselläni ei näyttelyhommaan ole niin ansioita, koska ne ovat poikani Matti ja hänen puolisonsa Anne Korpinen, jotka ovat laittaneet hevoset näyttelykuntoon ja treenanneet niitä. Anne on ollut hevoshommassa mukana paljon enemmän kuin minä. Hirveästi tekisi itselläkin mieli palata hevoshommiin, mutta selkävaivan vuoksi olen joutunut pysyttelemään sivussa. Hiljaisempaa treeniä on ainoastaan pystynyt ajamaan.”

The Battlen tämäkin kausi alkoi mainiosti. Kuusivuotias ruuna otti avausstartin jälkeen tammikuussa kaksi peräkkäistä voittoa. Helmikuussa kuitenkin tuli iso takaisku, kun kavioluu halkesi.

”Se on pitkällä huililla. Nyt kuusi viikkoa on katsottu, ja lääkärit ovat sanoneet, että vielä katsotaan. Ei tuo vielä pahalta näytä, mutta ei tietysti hyvältäkään. Se on kuitenkin lähtenyt paranemaan. Aikaisintaan syksyllä tullaan radoille.”

Veijo Riipinen haluaa lähettää vuolaat kiitokset myös Laukaan Hevosystäväinseuran suuntaan. Seuran toiminta on ollut viime aikoina hyvin aktiivista, varsinkin ennen koronaa.

”Tämä, jos mikä markkinoi tavalliselle kansalle raviurheilua. Kun he näkevät, että paikallisella tasollakin pärjätään ja tehdään töitä, niin se voi innostaa sellaisia mukaan, jotka ovat pikkuisenkaan kiinnostuneita.”

Suomenhevosten voitokkaimman tittelin vei hiuksenhienolla erolla Vuaran Velehotar. Vesa Vehviläisen valmennettava keräsi seitsemän täysosumaa, kuten teki myös Aronin Muisto, jolla kakkossijoja oli kuitenkin vain yksi, joten Vuaran Velehottaren neljä hopeasijaa nostivat sen ykköseksi.

Parhaana ratsuna palkittiin Kaisa Kallion omistama ja kasvattama Kulmalan Taika, jolla menestystä tuli SM-tasolla asti.

Parhaaksi ponivaljakoksi arvostettiin ruuna Mosso ja Anni Halinen, jotka ylsivät Teivon syyskuisten ponikunkkareiden Pikkukunkun voittoon.

Vuoden kasvattajan palkintoon ylsivät edesmenneen Kaarlo Ahokkaan kasvatit. Pystin otti vastaan hänen tyttärensä Ida.

Koko valtakunnan voitokkaimman hevosen kasvattaneelle Timo Pollaria muistettiin kunniakirjalla. Sorretun Voima ravasi viime vuonna huimat 15 täysosumaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi