Vauhdikas Business School esitteli parastaan tutun kuskin Hannu Torvisen käsissä.
Vauhdikas Business School esitteli parastaan tutun kuskin Hannu Torvisen käsissä. Arkistokuva: Roosa Lindholm

Laukka jäi ja voitto tuli - "Vähän meinannut usko horjua"

Jyväskylän Toto5-kierroksella maharajahilainen pääsi näyttämään kykyjään, ja tuloksena oli varsin pitkä ja jännittävä kaksintaistelu.

Toto5-kierroksen kolmas kohde oli kahden kauppa, kun Silent Starlight ja Business School iskivät yhteen jo ensimmäiseltä takasuoralta lähtien. Silent Starlight kiihdytti keulaan, ja alkukaarteen jälkeen Business School kipaisi rinnalle prässäämään. Tasaisen reippaassa vauhdissa muut jäivät kymmenien metrien päähän, kun kaksikko taisteli rinta rinnan. Ravilla pysynyt Business School kurotti lopulta voittoon molempien kirjatessa tulokseksi 14,9ake.

5-vuotias Business School on paininut laukkojen kanssa. Siitä oli pilke silmäkulmassa sanottu, että jos viidesti ohjastaa, ei sillä pääse ravia, mutta kuudennella kerralla kyllä. Ja torstaina se osoitti kapasiteettiaan.

”Jos sillä pääsee koko matkan ravia, se pääsee näyttämään parhaita puoliaan. Se jaksaa pitää tempoa hyvin yllä. Ehkä se oli aavistuksen rauhallisempi tänään, ja pikkuisen antoi kuskille myöten. Keulassa oli hyvä hevonen, mutta tämä oli innoissaan ja jaksoi maaliin asti”, ohjastaja Hannu Torvinen kiitteli voittajahaastattelussa. ”Molemmat hevoset tekivät kovat suoritukset, rata ei missään nimessä ollut nopeimmillaan.”

Hän on ohjastanut maharajahilaista usein sen uran alusta lähtien. 25 starttiin mahtuu neljä voittoa, edellinen irtosi heinäkuussa 2021, jolloin ohjissa oli Iikka Nurmonen.

”Vähän on meinannut usko horjua, kun hevonen ei meinaa aikuistua ollenkaan, mutta silti olen tykännyt siitä. Se on kiltti ja mukava, sen kanssa pitää tulla toimeen. Kun se pysyy ravilla, tulee onnistumisia”, Torvinen kuvaili.

Business Schoolin omistaa Talli Bissen Ystävät, sitä valmentaa Aripekka Pakkanen ja hoitaa Etta Pakkanen.

Ennen Toto5-kierrosta juostiin 2-vuotiaiden Kasvattajakruunun karsinnat. Poisjääntien myötä molemmissa lähdöissä starttasi kuusi varsaa, ja yhden hylkäyksen myötä finaalissa nähdään 11 kilpailijaa. Karsinnat voittivat Jukka Hakkaraisen valmentama ja ohjastama Nothingcomes sekä Markku Niemisen valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Callela Ellen, joka lähtee finaaliin ennakkosuosikin asemassa.

Lue lisää 9.11. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 4.11. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 2 Bosse Nice, 59,16 %, 1,58 euroa

T5-2: 10 Boogiemansin, 16,62 %, 5,98 e

T5-3: 2 Business School, 9,20 %, 43,76 e

T5-4: 9 Perchpond, 43,76 %, 54,89 e

T5-5: 4 Crossfire Eros, 19,91 %, 95,87 e

Vaihto 71 022,26 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi