Santtu Raitala kävi kilpailua jälkikäteen läpi "palautekeskustelussa" Lauri Hyvösen kanssa. Emilia Lehtonen oli mukana avopuolisonsa tukena. Kuva: Henri Lehikoinen.
Santtu Raitala kävi kilpailua jälkikäteen läpi "palautekeskustelussa" Lauri Hyvösen kanssa. Emilia Lehtonen oli mukana avopuolisonsa tukena. Kuva: Henri Lehikoinen.

Lauri Hyvöselle kolmossija ohjastajauran debyytissä - "Älyttömän kivaa hommaa"

Ravien äänityöläisenä tunnettu Lauri Hyvönen käynnisti ohjastajauransa komeasti kolmossijalla Kajaanin perjantai-illan toisessa lähdössä.

Hyvönen lähti ajokillaan Alladin Brolla auton takaa matkaan numerolla seitsemän. Valjakko otti lähtökiihdytyksen varman päälle, mutta ensimmäisessä kaarteessa Alladin Brolle tuli lyhyt laukka. Hyvönen jäi ajokkinsa kanssa 4. ulos. Kärki veti lähdössä avaustuhannen maltillisesti aikaan 17,5. Hyvönen käänsi ajokkinsa kiriin reilut 800 metriä ennen maalia ja kierrätti Jutta Litmasen valmentaman ruunan keulahevosen rinnalle. 14-vauhtisessa lopetuksessa Alladin Bro kamppaili hienosti kolmanneksi. Edelle jäivät keulasta voittanut Vesuvio Wise L ja 3. sisältä kiritilat löytänyt Vincent Croft. Kolmossija tuli ajalla 17,4.

Lähdön jälkeen puhelimeen vastasi tyytyväinen mies.

”Rehellisesti sanottuna aika ylpeä olen itsestäni, kun suoriuduin noin hyvin, en olis uskonut. Älyttömän kivaa hommaa”, Hyvönen iloitsi.

”Hevonen oli järkyttävän hyvä, se tuntui jo lämmittelyssä siltä, että tällähän mennään maailmasta läpi. Kuka tahansa muu kuski sillä varmaan ois voittanut, mutta minä ajoin kolmosen laukan kanssa. Kun se laukkasi, niin ajattelin, että peli on pelattu, mutta onneksi ei jääty laukassa yhtään. En kuullut mitään kuulutuksia, mutta 800 jäljellä ajattelin lähteä hyökkäykseen, kun olin etukäteen päättänyt, että annan hevoselle mahdollisuuden. Loppukurvissa tuntui, että tässähän voidaan vaikka voittaa lähtö, mutta en uskaltanut käskeä, kun pelotti se ekakurvin laukka”, Hyvönen jatkoi.

Ohjastaminen antoi Hyvöselle paljon uudenlaista näkökulmaa ravilähdön kulusta.

”Ihan erilainen katsontakanta on nyt tuohon lähtöön. Varsinkaan tällainen kokematon kuski ei tajua yhtään mitä siellä tapahtuu, vaikka olin totta kai psyykannut tätä etukäteen ja tiesin, että ketkä on suosikit ja mitä tulee luultavasti tapahtumaan. Näin, että Jani pääsi keulaan, mutta en tiennyt yhtään paljon oli avaus. Arvelin, että se oli aika reipas, mutta ei mulla ollut siitä tarkkaa käryä. Ihan arpapeliä se oli monessa kohtaa. Varmasti menee vielä monta starttia ennen kuin hahmottaa paremmin marginaaleja ja etäisyyksiä. Ihan toisenlaista on katsoa ja ajaa kärryiltä lähtöä.”

Ohjastajauran jatkosta Hyvösellä ei vielä ole tarkkaa tietoa.

”Ei ole vielä seuraavasta startista mitään puhetta ollut. Totta kai haluaisin ajaa silloin tällöin kilpaa, mutta enemmän panostan siihen, että käyn ajamassa eri hevosia eri talleilla. Haluan saada lisää tuntumaa ja varmuutta tekemiseen, mutta varmastikin ajan vielä jossakin kilpaa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi