Mopoheikki voitti toissa talvena kolmesti putkeen Vermossa.
Mopoheikki voitti toissa talvena kolmesti putkeen Vermossa.Kuva: Pekka Salonen

Lauri Jääskeläinen perusti hyvän mielen hevoskimpan Lappiin – ”Sole mikhään Mopo”

Sosiaalisessa mediassa on voimaa. Hevosurheilun raviavustaja Lauri Jääskeläinen valjasti sen piristämään pohjoissuomalaista raviurheilua ja kimppaomistamista ylipäänsä.

Jääskeläinen tiedusteli viime viikolla Facebookin TalkRavi-ryhmässä, löytyisikö Pohjois-Suomesta kiinnostusta starttihevoskimppaan. Sitä löytyi, enää hevonen puuttui. Lopulta se löytyi 13:n tarjotun hevosen ulkopuolelta.

”Ajatuksena oli hankkia mielellään suomenhevonen, koska niitä on Pohjois-Suomessa liian vähän. Lapissa kylmäverilähdöt suorastaan huutavat lisää osallistujia. Olin pohdiskellut Facebookissa aikaisemmin, että Mopoheikki olisi ominaisuuksiltaan sopiva sijoittujatyyppi tänne, ja otin sitten yhteyttä suoraan osaomistaja Petri Lahti-Luopaan”, Jääskeläinen taustoittaa hevosvalintaa.

Kaupat syntyivät, ja Mopoheikki muuttaa Iida Lanton valmennukseen Tornioon heti, kun kyyti järjestyy.

”Erityiskiitos hevosiin kovasti satsanneelle Petri Lahti-Luopalle, joka uskoo Mopoheikkiin ja myös tähän kimppaan. Osakkaita on vahvistettuna nyt seitsemän, jotka kaikki ovat Lapista, ja kimppa saadaan varmasti täyteen alkaneen viikon aikana”, Jääskeläinen jatkaa.

Tallin nimeksi tulee Sole mikhään Mopo.

”Kaikki osakkaat ovat vähintään nimeltä tuttuja, ja meillä tulee varmasti olemaan hauskaa, kun päästään tutustumaan toisiimme paremmin. Samalla tietenkin toivotaan, että naisen kosketus saa Mopoheikin huumorin jälleen puhkeamaan kukkaan. Teemu Okkolin on onnistunut hienosti hevosen kanssa. Etelä-Suomessa mikään hevonen pysty rakentamaan neljän voiton putkea vahingossa, kuten Mopoheikki nakutti alkuvuonna 2019.”

”Tavoitteena on päästä juhlimaan seremoniapaikalle Lapin eksoottisissa kesäraveissa, mutta myös Ruunaruhtinaan titteli kelpaa, jos riman haluaa asettaa korkeammalle. Ennen kaikkea kimpan tarkoituksena on kuitenkin haastaa myös muut hevosihmiset mukaan talkoisiin hankkimaan uusia hevosia, perustamaan kimppoja ja pelastamaan lajin olemassaoloa ja tulevaisuutta”, Jääskeläinen vetoaa.

Jo tähänastisten kokemustensa perusteella hän suosittelee kimppaomistamista lämpimästi ihan kaikille.

”Mopoheikkikään ei ole vielä edes Lapissa, mutta jo nyt on ollut vaikea saada nukuttua öisin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi