Seija Myllyharjulla jäi aikaa tuuletuksille, kun Layla jätti vastustajat taakseen montén SM-finaalissa.
Seija Myllyharjulla jäi aikaa tuuletuksille, kun Layla jätti vastustajat taakseen montén SM-finaalissa.Kuva: Anu Leppänen

Layla karkasi selvällä erolla montén Suomen mestariksi - "Tämä maistuu hienolta, kun tuli pieni pettymys, ettei päästy kuningatarkilpaan"

Kari Mahlamäen valmentama tamma äityi huippuesitykseen SM-finaalissa.

Suomenhevosten montén SM-finaalin kiihdytys oli varsin sekava, kun todella moni hevonen sortui laukalle heti alussa. Paalun hevosista parhaan startin sai Riinan Kirma, joka otti joukon komentoonsa. Sisäradan toiseksi hevoseksi eteni 20 metrin takamatkalta startannut Adven Ture.

Riinan Kirma veti avauspuolikkaan aikaan 32,0, eivätkä muut pysyneet aivan sen välittömässä tuntumassa.

Kierros ennen maalia erot olivat edelleen suuria. Toisen radan toisena hevosena matkannut Layla aloitti kirinsä kohti kärkeä, kun toinen kilometri käynnistyi. Se eteni hyvin ja kuroi metri metriltä keulahevosen etumatkaa umpeen. Viimeisessä kurvissa Seija Myllyharjun ratsastama hevonen eteni johtavan kimppuun sellaisella vauhdilla, ettei Riinan Kirma pystynyt vastaamaan rynnistykseen.

Maalisuoralla Layla piti hyvin vauhtinsa ja karkasi lopulta selvään voittoon. Suomen mestaruus irtosi ajalla 27,4ke.

”Homma lähti alusta asti ihan hyvin eteenpäin, ei ollut mitään ongelmaa. Laylan kanssa otetaan aina varman päälle lähtö, että päästään varmemmin ravia liikkeelle”, Seija Myllyharju kertoi voittajaseremonioissa.

”Muutaman kerran piti muistuttaa, mutta muuten lähti tosi hyvin. Loppu oli helppoa.”

Ajolinjoista vastannut Myllyharju on tuttu ohjastaja valmentajalle, sillä he asuvat myös naapureina.

”Kari kysyi jo varmaan toukokuussa ratsastamaan Poriin. Sen jälkeen jatkettiin täällä. Layla on hyvä montéhevonen.”

Layla oli vahvasti tyrkyllä myös tämän vuoden kuningatarkilpaan, mutta Mahlamäki sanoi radan voittajahaastattelussa, että nuo haaveet haudattiin lopullisesti, kun tamma sairastui kesäkuussa.

”Se olisi ollut liian rankka kisa, aina mennään hevosen ehdoilla. Layla on kiva harrastehevonen. Ennen ensi vuoden kuninkuusraveja tavoitteena on montén Pohjoismaiden mestaruus”, Mahlamäki suunnitteli.

Layla kuittasi Suomen mestaruudestaan 7500 euron ykköspalkinnon. Valmentaja oli onnesta soikeana, vaikka myönsi odottaneensa suojattinsa taistelevan voitosta.

"Toivoin tietysti, että kävisi sellaista tuuria, minkä avulla voittaisimme. Mehän olimme lopulta ylivoimaisia. Seija lopetti ajamisen, kun Layla siirtyi johtoon", juhlahumun keskeltä tavoitettu Mahlamäki iloitsi. "Tämä maistuu hienolta, kun tuli pieni pettymys, ettei päästy kuningatarkilpaan."

Mahlamäki aikoo juhlia maltillisesti. Voittajahaastattelussa hän ilmoitti tarjoilevansa kakkukahvit tiistaina, mutta jo sitä ennen hän aikoo istahtaa hetkeksi alas nauttimaan hienosta saavutuksesta.

"Kyllä minä otan tölkillisen kaljaa", Mahlamäki nauraa.

Hopeaa vei hienon juoksun tehnyt, Petri Lindholmin valmentama Riinan Kirma. Pronssille puolestaan kohosi Kimmo Oikarisen treenaama ja Maria Kurttilan ratsastama Aaprahami.

Juttua muokattu 31.7. klo 14.27: Lisätty jutun lopussa olevat Kari Mahlamäen kommentit.

Juttua muokattu 2.8. klo 10. 50: Poistettu tieto Marjukka Mahlamäen roolista tamman taustalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi