Tampereen T75-kierroksen ensimmäisen kohteen paras oli Layla.
Tampereen T75-kierroksen ensimmäisen kohteen paras oli Layla.Kuva: Anu Leppänen

Layla kiitti selkäreissusta ja runttasi kolmanteen perättäiseen voittoonsa

Tuore montén Suomen mestari jatkoi menestystään Toto75-kierroksen avauskohteessa.

Porilaisen Kari Mahlamäen valmentama ja Seppo Markkulan ohjastama Layla pääsi liukkaasti liikkeelle ja keulaan kiihdyttäneen Mustamanin taakse. Se viihtyi johtavan selässä, käänsi lopussa haastamaan ja punnersi tiukan lopputaiston jälkeen tolpalle ensimmäisenä. Kauden neljäs ykkönen tuli ajalla 25,5.

”Tänään nähtiin oikein hyvä Layla”, kommentoi Markkula voittajahaastattelussa. ”Pari montélähtöä, ja nyt hevonen on oikein hyvällä mallilla. Tasaisesti nousi tempo. Välillä hevonen on saanut raskaita juoksuja, joten hyvä, että saatiin tänään tällainen juoksu.”

Maan kärkitammojen joukkoon tiensä raivannut 8-vuotias Layla ei tänä vuonna pyrkinyt kuningatarkilpailuun, vaikka sitä sinne uumoiltiin.

”Olisi se tänä vuonna varmaan päässytkin jo mukaan, mutta se oli vähän kipeänä, joten oli oikea ratkaisu se. Toivotaan, että ensi vuonna on uusi tilaisuus.”

Laylan omistaa kimppa Stuteri Cameriera.

Toisen kohteen sankariksi saatiin yllättäjä, kun voiton vei kotiradallaan Pope. Reippaan kiihdytyksen jälkeen vauhti pysyi reippaana. Lopussa Ari Moilasen käännettyä Popen kiriin, se lykkäsi seuraavan vaihteen silmään ja laski helpolla ylivoimaiseen voittoon. Mikko Rasin omistaman ja valmentaman ruunan voittoaika oli 12,3aly.

Pimara Cupin finaalissa saatiin varsinainen sooloesitys, kun Ysikymppi voitti lähdön aivan pystyyn. Lähtö käynnistyi melko tasaisesti ja laukkojakin nähtiin pitkin matkaa. Kun Hiipeli ampaisi viimeiselle takasuoralle käännyttäessä keulaan ja siitä karkuun, lähti Ysikymppi pian takaa-ajoon. Kärkikaksikko irtosi muiden ulottumattomiin, mutta Ysikymppi tavoitti johtavaa joka askeleella. Loppusuoralla ori pyyhkäisi komeaan ylivoimavoittoon ja kirjasi uudeksi ennätyksekseen 26,2ke.

”Päästiin etenemään hyviä selkiä myöten. Kukaan muu kuin me ei pystynyt seuraaman Hiipeliä, mutta arvasin, että Jamppa (Jarmo Saarela) ajaa karkuun”, kuvaili Ysikympin valmentaja-ohjastaja Pertti Puikkonen voittajahaastattelussa. ”Ysikymppi on ravannut hyvin, ja muutama startti ollaan ajettu ilman etukenkiä, niin se on ehkä varmistunut. Se on saanut paljon suojajuoksuja, ja nyt tuntuu, että se on alkanut palvella kunnolla.”

Oriin on kasvattanut Arto Nieminen, sen omistaa Reija Ylikauppila ja hoitajana toimii Bea-Maria Puikkonen.

Koko kierroksen suursuosikki Unique Creation otti kirkkaimman sijan, mutta vain niukasti. Alkukiihdytyksen jälkeen Tapio Perttusen luotsaama suosikki sai pitkään urakoida kolmannella, kunnes sai paikan parijonosta ulkoa. Loppusuoralla se käänsi jälleen kolmannelle, ja vaikka miltei koko matkan johtanut Fazimo vastasi sitkaasti, onnistui Unique Creation viime metreillä saamaan yliotteen ja kurotti ensimmäiseksi. Anne ja Kaarina Metzin omistama ruuna kirjasi 2620 metrille ajan 15,3.

Tammakriteriumin sankaritar oli komealla ylivoimalla Dusktodawn Boogie, lue lisää täältä.

Com Tuff on totuttu näkemään hyvillä sijoilla, mutta vasta tänään sen uralle napsahti ensimmäinen T75-voitto. Hiukan tahmean alun jälkeen ruuna päätyi vetämään toista letkaa, ja ponnisti siitä vahvana kauden kuudenteen voittoonsa ajalla 14,2/2100 metriä. Matias Salon valmennettavaa ohjasti tuttuun tapaan Antti Teivainen ja sen omistaa Team Easy.

Kovan Suurmestaruusajon parhaimmaksi kruunattiin American Hero Pekka Korven ottaessa talliinsa kaksoisvoiton, lue lisää täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi