Le Gros Bill (3) runttasi lopussa ohi väkevästi suorittaneen Hotshot Lucan (5).
Le Gros Bill (3) runttasi lopussa ohi väkevästi suorittaneen Hotshot Lucan (5).Kuva: Pekka Salonen

Le Gros Bill löi Hotshot Lucan tiukassa voittomatsissa

Viisivuotiaiden EM-katsastus päättyi Iikka Nurmosen ajokin Le Gros Billin voittoon Vermon Toto64-kierroksen kärkeen.

Toto64-1: Mark More torjui kiihdytyksessä Amazing Warriorin ja Tommi Kylliäisen ajokki veti porukkaa. Pekka Korpi ajoi startista eteenpäin valmentamansa Hotshot Lucan kanssa ja eteni toiselle ilman vetoapua.

Hotshot Luca piti huolen, ettei matkalla lönkötellä. Jo päätöspuolikkaan alussa se hankki otteen Mark Moresta, mutta 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriinsä suunnannut Le Gros Bill iski rinnalle. Maalisuoraa tultiin pitkään rinta rinnan, kunnes Le Gros Bill työntyi lopussa niukasti edelle.

Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill meni loistavan voittotuloksen 12,2a/2120 metriä.

 ”Lähdettiin hiljaa liikkeelle ja päästiin ihan hyvään paikkaan 3. ulos. Takasuoralla ajettiin kovaa, että johtavan rinnalle päästiin, pitkä tuli kiristä”, Iikka Nurmonen näki ja kertoi, että Le Gros Billissä on ainesta pitkälle.

”Ei ainakaan montaa sekuntia tarvitse tästä enää kehittyä, kun 12-tuloksen menee syyskelissä. Rahkeita on isolle tasolle.”

Kaukana kärkiparin takana Amazing Warrior oli kolmas.

Toto64-2: Kierros jatkui kakkossuosikkien merkeissä, kun Jani Ruotsalaisen ohjastama Black Emperor ravasi viime Jyväskylän starttiaan paremmin ja otti keulasta oikein hallitun oloisen voiton.

Sanna Salosen valmentama Black Emperor avasi auton takaa lujaa ja otti kärkipaikan heti startista. Olli Koivunen kierrätti Je Suis Justinen vauhdin laskettua rinnalle, mutta se taipui jo varhain. Fountain Dynamite tuli toisena maaliin ennen Joe's Day Tripperiä, mutta ne ottelivat lopussa vain himmeimmistä mitalisijoista.

"Kengitysmuutos onnistui ja tänään oli paljon varmempaa työskentelyä", Jani Ruotsalainen kehui. Kurvit meni tänään oikeinkin mallikkaasti. Lopussa meinasi puujaloille mennä, mutta muuten ei mitään hätää. Jos hevonen rupeisi rentoutumaan ja ravaamaan paremmin, se nousee sarjoissaan, kun on niin hyvä jakso ja vauhti."

Black Emperor voitti 2120 metrin kisan ajalla 15,4.

Suosikki Leemark's Ghost oli kirissään tasainen ja tuli maaliin neljäntenä.

Toto64-3: Lähdön käsikirjoitus meni pari minuuttia ennen pääpelin sulkeutumista totaalisen uusiksi, kun kierroksen pelipankki Leon Coger joutui jäämään selkäongelman takia pois.

"Ls-nivelessä on Leon Cogerilla sellainen ongelma, että joskus vaivaa. Koskaan ennen ei ole noin ärtynyt lämmittelystä. Se on vähän kuin ihmisellä iskiasvaiva, että nopeasti voi parantua, mutta tällä hetkellä ei voi juosta", Mia Väre kertoi poisjäännin syystä.

Leon Cogerin kovimmaksi haastajaksi kaavailtu April Sisu sai kiihdytyksessä kovan haasteen Massie Cloutille, mutta kurvin tullessa vastaan sai April Sisu torjuttua uhkaajansa.

10,5-vauhtisen avauksen jälkeen April Sisu veti kierroksen 12,0-vauhtia. Loppua kohti tempo laski, ja kenttä kääntyi. Denver Broddelta vetoapua saanut Reverend Dred kiri parhaaksi.

"Hevonen oli huomattavasti terävämpi lämmittelyssä kuin Lahden juoksussussaan", Ari Moilanen aloitti Pia Huusarin valmennettavasta. "Paikka oli maililla ikävä, mutta hyvää vetoapua saatiin Ollin hevosesta suoran alkuun ja helppoon ohitukseen."

Reverend Dredin 1620 metrin voitto tuli ajalla 12,7a.

Erkki-Pekka Mäkisen tauolta palannut suojatti Vixpress Li laukkasi lähtöön, mutta nousi loistojuoksulla vielä toiseksi ennen Denver Broddea. April Sisu taipui pahoin.

Toto64-4: 2620 metrin kisassa nähtiin "ei niin odotettuja" tapahtumia pitkin lähtöä. Juoksuradan hevoset lähtivät napakasti liikkeelle, mutta Hannu Lindström hehkutti keulaan Sundsvik Godivan kanssa.

Harri Koivunen oli terävänä Cavalierin rattailla: kaksikko suuntasi heti eteenpäin, kun sai muut kiinni ja painui keulaan kierros juostuna. Cavalier pisteli vauhdikkaasti ja teki muihin jatkuvasti lisää eroa, kunnes viimeisellä takasuoralla muut alkoivat saavuttaa.

Loppukaarteessa Pekka Korpi kannusti Queen Adelen ohi karkulaisesta, ja War Paint pyrki haastamaan. Voittotaisto ratkesi War Paintin laukattua maalisuoralla hylkäykseen.

"Näytti, että Harri karkaa", Pekka Korpi kertoi ajatuksistaan matkan aikana. Ajattelin, että yritän rahasijan saada, mutta hevonen oli ihan hyvä ja sitkeä tänään. Pikkuisen maitohapoille alkoi menemään, mutta ihan hyvän juoksun teki. Tuolla sanottiin, että pitää olla jenkkikärryt ja ilman kenkiä, niin kokeiltiin siten."

Suuryllättäjä Queen Adele teki voittotuloksen 16,8/2620 metriä.

Suursuosikki Callela Einstein oli kaukana parhaastaan.

Toto64-5: Voimaliiga päättyi suosikkivoittoon, kun Mika Forssin ohjastama Religious sai hääriä kärjessä mielin määrin, eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Nina Pettersson-Perklenin valmentama Religious oli kiihdytyksessä nopein ja otti kärkipaikan heti itselleen. Kun paalun muut pelihevoset Sahara Sandstorm ja Borgmester menivät sisäradalle, sai Religious vetää kaksi ensimmäistä kierrosta todella hiljaa.

Kirilenkillä Religious lisäsi vauhtiaan tuntuvasti ja karkasi murskavoittoon.

"Hevonen oli tänään yli-innokas vallankin lämmityksessä. Se huimasi, ja sanoinkin taustajoukoille, että jos ei tasaannu, annan keulan pois", Mika Forss paljasti. "Se oli yllättävän tasainen, kun ei kukaan tullut härkkimään. Korvat kiinni tuli maaliin, enkä keppiä käyttänyt edes eteenpäin."

Religious saattaa suunnata Ruotsin puolelle ison rahan jahtiin.

"Ruotsissa syntynyt hevonen, joten siellä jotain lähtöjä. Pieni haave ollut, että jos Breeders`Crowniin menisi koittamaan, vaikka lähdöt siellä tosi kovia", Mika Forss totesi.

Toisella ilman vetoapua taivaltanut Angel Sky oli toinen ennen Sahara Sandstormia.

Toto64-6: Teemu Okkolinin suojatti Viliviima laukkasi uusitulla lähtöyrityksellä alkuun, mutta hyväksytyssä startissa kolmossuosikki pisteli ravia ja voitti.

Henri Bollströmin tällä kertaa ohjastama Ukkosen Jymy latasi Sisusarjan startista keulaan, jossa halkoi tuulta. Avauslenkki mentiin rauhassa, mutta toisella lenkillä tempo kasvoi Viliviiman kirittäessä rinnalla.

Edellä mainittu kaksikko otteli maalisuoralla voitosta, joka ratkesi Ukkosen Jymyn laukkaan.

"Otin takakengät pois, muttei ollut hyvä veto", Teemu Okkolin aloitti. Oli tosi epävarman oloinen, mutta tänään antoi vähän korjata. Lopussa hevonen suunnitteli, että kun kaveri laukkaa, entä jos minäkin laukkaisin. Voimia oli kyllä tallella."

Lorutyttö kiri ulkoa toiseksi ennen Rokkoffia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi