Le Gros Bill ei ole kilpaillut viime vuoden Joensuu-ajon jälkeen.
Le Gros Bill ei ole kilpaillut viime vuoden Joensuu-ajon jälkeen.Kuva: Anu Leppänen

Kevättä ilmassa - Le Gros Bill päättää kilpailutaukonsa 28.2. Vermossa

Ari Vianderin valmennettava starttaa Teräsmiesliigassa 40 metrin takamatkalta.

Välillä puolentoista vuoden kilpailutauon omistajuusriidan takia viettänyt Le Gros Bill palasi viime huhtikuussa Ruotsista Ari Vianderin talliin Suomeen ja kilpaili kesällä kahdesti. Joensuu-ajon kakkossijan jälkeen tuli takaisku: hankosidevamma.

”Nämä aina ottaa oman aikansa ja mennään sen mukaan, kuinka paljon jalka tarvitsee aikaa”, Ari Viander sanoi ja arveli paluun menevän tämän vuoden puolelle. Näin tapahtui, mutta nyt hevonen on taas terve ja starttivalmis.

Le Gros Bill valmistautuu kilpailukauteen Kokemäellä Ari Vianderin valmennuksessa.
Le Gros Bill valmistautuu kilpailukauteen Kokemäellä Ari Vianderin valmennuksessa.Kuva: Anu Leppänen

Viander uskoo, että kovaluokkainen ori saattaa olla yllättävänkin korkealla paluustartissaan ensi keskiviikon Vermon raveissa, vaikka alla on pitkä tauko.

"Le Gros Billin talvi on mennyt ihan leppoisasti. Aika lailla mukavuusalueella olemme menneet. Mitenkään hirveän kovia kyytejä ei ole ajettu. Hevonen on kuitenkin aina tehnyt pitkienkin taukojen jälkeen hyvän suorituksen, että ei se sillä lailla ole tukkoinen. Kyllä se on ihan kilpailukunnossa", Viander raportoi 7 oikein -lehdelle antamassaan tallikommentissa.

"Tällä hetkellä hevosen tilanne on ihan hyvä. Se on saanut terveen paperit. Ja kaikki treenit ovat menneet ihan hienosti. Ei se minulle mikään yllätys olisi, jos hevonen vähän pärjäisi heti. Toki, nyt mennään vähän matalammalla profiililla kuin aiemmin. Lähdetään vähän tunnustelemalla liikkeelle, ja yritetään starttien myötä saada huippukunto esiin."

Jos mahdollisia kompastuskiviä haluaa etsiä, voi sellainen löytyä juostavasta kolmen kierroksen matkasta. Se on nimittäin orin elämän ensimmäinen laatuaan, mutta valmentaja ei näe siinä ongelmaa.

"Eiköhän se tämänkin matkan mene.”

Sekä 7 oikein -lehteä että Hevosurheilua julkaisee Suomen Hevosurheilulehti Oy.

Le Gros Bill ei ole kilpaillut viime vuoden Joensuu-ajon jälkeen.
Time Match palaamassa radoille – ”Kivaa aikaa aloitella, kun kevät tulee ja ilmat paranee”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi