Legendojen lähtö ajetaan Forssan kuninkuusraveissa Urpo Nummen muistolle
Kelta-asuinen Lauri Malinen tyylitteli H.V: Tuurilla Kunkkarilegendat-lähdön voittoon Turussa 2016.Kuva: Anni Lehto

Legendojen lähtö ajetaan Forssan kuninkuusraveissa Urpo Nummen muistolle

Ensimmäiset viisi ohjastajaa on jo julkistettu. Loput julkistetaan viimeistään Forssan 5.7. Nostalgiaraveissa.

Ensimmäinen legendojen lähtö ajettiin vuoden 2016 Turun kuninkuusraveissa Kunkkarilegendojen nimellä. Vaikka lähtö sai hyvän vastaanoton, pysyvää perinnettä siitä ei tullut. Vermossa ajettiin vielä seuraavana vuonna Legendat vastaan Vermo -lähtö. Samaa tunnelmaa kuin Turussa siihen ei tullut, kun Vermon joukkueessa ajoi aktiivisia, päivittäin kilpaa ajavia kuskeja.

Forssa palauttaa legendojen lähdön oman kuninkuusraviperjantainsa ohjelmaan jalostaen sitä hieman edelleen. Nyt ajetaan ravilegendojen, ei vain kuninkuusravilegendojen lähtö. Kyseessä on 29.7. ravien sarja 6: 2140 metrin ryhmäajo enintään 28 000 euroa tienanneille suomenhevosille 5000 euron ykköspalkinnolla. Se on nyt nimetty Heppa-järjestelmässäkin Raviurheilun Legendat - Urpo Nummen muistoajoksi.

”Kutsuin Urpo Nummen lähtöön viime vuonna Seinäjoen kuninkuusravien iltajuhlassa, ja hän lupautui heti mukaan. Toiveena kuitenkin oli, että myös Veikko Leinonen ajaisi lähdössä. He olivat pitkäaikaisia ystäviä”, Forssan kilpailuvastaava Iivari Ingves taustoittaa.

Urpo Nummen menehdyttyä maaliskuussa vain Veikko Leinonen on kaksikosta mukana. Hän ajaa lähdön ”Tylpän” ajopuvussa.

Leinosen lisäksi lähtöön kutsutuista ohjastajista on jo julkistettu Reijo Borgström, Hannu Nyman, Risto Rautanen ja Timo Nurmos. Loput legendat julkistetaan viimeistään 5.7. Forssan Nostalgiaraveissa.

”Legendojen lähtö ajetaan kuninkuusraviperjantain ravien viimeisenä lähtönä, Ravien aikana legendat haastatellaan ja heidän saavutuksiaan tuodaan esiin”, Iivari Ingves paljastaa.

”Kuninkuusravit on tapahtuma, jossa historialla ja perinteillä on tosi iso rooli. Siksi halusimme legendojen lähdön ehdottomasti ravien ohjelmaan mukaan.”

Kuninkuusraviperjantain 29.7. muut profiililähdöt ovat Tammavaltikan avausmatka ja Kivikylän Komeetta -ohjastajakilpailun finaali.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi