Ei tiedetä, mikä aiheutti hevosen hevosen loukkaantumisen Hämeenkoskella. Kuvituskuva.
Ei tiedetä, mikä aiheutti hevosen hevosen loukkaantumisen Hämeenkoskella. Kuvituskuva.Kuva: Pixabay

Lehdon ja Saarelan tallin hevosella mystinen loukkaantuminen – petoeläin asialla?

Mira Lehdon ja Jarmo Saarelan tallilla Hämeenkoskella epäillään jonkin petoeläimen hyökänneen ravihevosen kimppuun torstaina.

Todisteita petohyökkäyksestä ei vesisateen jäljiltä ole, mutta muutkin vaihtoehdot tuntuvat tallin väen mukaan epätodennäköisiltä.

Mira Lehto kertoo käyneensä ruokkimassa hevosia puolen päivän aikaan, jolloin hevosilla oli kaikki kunnossa.

”Kolmen aikaan, kun alkoi sataa vettä, menin ottamaan hevosia sisälle ja itkuun purskahdin, kun tämä oli niin kamalan näköinen”, Lehto huokaa.

Loukkaantunut hevonen on lämminverinen aikuinen ruuna. Vamma on sen vasemmassa etujalassa.

”Tutkimme tarhan milli milliltä, eikä siellä ole missään verta tai karvoja, ja hevoselta puuttuu jalasta kuitenkin paljon lihaa ja ihoa. Onneksi haava ei ulotu jänteeseen. Eläinlääkäri tuli heti, mutta ei ollut mitään toivoakaan, että haavat olisi voinut ommella”, Lehto kertoo.

”Tämä on kyllä mysteeritapaus. Kaikki aidan tolpat ja putket ja langat ja eristimet tutkittiin heti, kun ensin meinattiin, että se on jäänyt kiinni johonkin, mutta missään ei näkynyt mitään jälkiä.”

Tänään perjantaina tuli paikallisen riistayhdistyksen henkilö tarkastamaan mahdollisia pedon jälkiä, mutta tuloksetta. Eilen alkanut vesisade on huuhtonut kaiken mennessään, jos jälkiä olisikin ollut.

”He kävivät Jarmon (Saarela) kanssa katsomassa, olisiko viereisellä pellolla näkynyt jälkiä, mutta ei siellä näkynyt mitään. Hevosen jalka on kääreessä, joten sitä riistamies ei voinut arvioida. Valokuvasta ei pystynyt sanomaan mitään”, Lehto sanoo.

Lehto kertoo hevosen tarhanneen putkitarhassa, jossa on kaksi lankaa.

”Aidassa ei ole sellaista paikkaa, johon se olisi voinut jäädä kiinni. Ja jos se olisi jäänyt kiinni, niin olisihan siinä kohdalla näkynyt eilen jotain jälkiä, kun se olisi yrittänyt itseään tempoa irti. Mutta missään ei ole mitään ja kaikki on ehjää”, Lehto ihmettelee.

”Mysteeriksi tämä ehkä jääkin.”

”Ison repeämän yläpuolella kaksi koloa, joista tuli mieleen hampaanjäljet, mutta varmaksi ei tietenkään voi sanoa”, Mira Lehto kommentoi.
”Ison repeämän yläpuolella kaksi koloa, joista tuli mieleen hampaanjäljet, mutta varmaksi ei tietenkään voi sanoa”, Mira Lehto kommentoi. Kuva: Jarmo Saarela

Päivitys klo 15.00: Petovahinkojen tunnistamiseen apua saa muun muassa Riistakeskuksen Petovahinkojen tunnistamisoppaasta. Oppaan voi ladata täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi