Liisan Tulilintu on Nordic Queen.
Liisan Tulilintu on Nordic Queen.Anu Leppänen

Liisan Tulilintu kruunattiin Nordic Queeniksi – ranking-pisteitä ropisi laariin

Härmän PowerParkin kaksipäiväinen raviviikonloppu käynnistyi tänään perjantaina. Päivän kohokohtana oli 15 000 euron ensipalkinnolla ajettu Nordic Queen -kilpailu.

Harri Kotilaisen valmentama ja ohjastama Liisan Tulilintu kiihdytti ykkösradalta terävästi ja otti heti alusta juoksun hallintaansa. Ensimmäiset 500 metriä taittuivat 1.18:n pintaan. Tallikaveri Lumi-Oosa eteni myöhemmässä vaiheessa rinnalle ja maalisuoran alussa näytti hetken aikaa jo siltä, että Kotilaisen talliin menisi kaksoisvoitto.

Hetviina ja Ciiran Tähti kirivät kuitenkin sen verran pontevasti, että nousivat kalkkiviivoilla samaan kärkirintamaan sijoittuen toiseksi ja kolmanneksi. Lumi-Oosa oli hyvä neljäs.

”Ykkössijasta saadut ranking-pisteet tulivat tarpeeseen Forssan kuningatarkilpailua ajatellen”, Harri Kotilainen huokaisi ratahaastattelussa. ”Vaikka voitto oli niukka, se tuli kuitenkin varmasti. Liisan Tulilintu päästää toisen lähelle, mutta vastailee kyllä tarpeen mukaan. Se on tänään saavutettua 22,0-aikaa nopeampi ja sen ennätyksen pitäisi olla 1.21-alkuinen.”

Susanna Raevaaran ja poikansa Arno Vepsäläisen omistamaa Liisan Tulilintua on yritetty saada kantavaksi Fiilingistä. ”Se siemennettiin keskiviikkona kolmannen kerran. Kiimat ovat olleet hyvät, mutta ei vain ole vielä tärpännyt. Katsotaan, pitääkö tulevaisuutta ajatellen tehdä vielä uusia suunnitelmia.”

Koskelan Akseli johti kylmäveristen avointa lähtöä alusta loppuun. Jukka-Pekka Kauhasen valmennettava avasi ja lopetti 23,5-kyytiä ja piti positiivisen esityksen kuolemanpaikalta tehneen Polaran varmoin ottein takanaan.

”Tämä oli eka kerta, kun ajoin Akselilla”, Santtu Raitala kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Juke soitti eilen ja raportoi muutamista pikkuasioista, jotka oli hyvä tietää. Hän sanoi, että ruunaa oli valmisteltu hyvin tätä starttia varten, ja sen kroppa oli valmis kovempaankin kiihdytykseen. Keulasta oli helppo ajaa, ja vaikka Polara ravasi rinnalla hyvännäköisenä, voitto irtosi lopulta varmaan tyyliin.”

Koskelan Akseli voitti Härmässä vakuuttavaan tyyliin.
Koskelan Akseli voitti Härmässä vakuuttavaan tyyliin.Kuva: Anu Leppänen

Harri Koivusen tallin Stonecapes Ulrica ei onnistunut Pilvenmäki Specialin finaalissa. Siltä oli tullut räkää kisan jälkeen, mikä selitti tamman vaisuuden. Härmässä kaikki oli taas kohdallaan, kun tamma otti Olli Koivusen ajamana keulat ja hallitsi siitä suvereenisti perille saakka. Ready Cashin nelivuotiaan tyttären uran seitsemäs voitto irtosi uudella ennätysajalla 13,6a/1609 metriä.

Toto5-pelin suurin yllättäjä oli ensimmäisen kohdelähdön voittanut Ypäjä O’Hannah, Stonecapes Ulrican sisarentytär. Olli Koivunen tarjosi Hanna Lepistön valmentamalle tammalle säästöreissun viidennessä parissa sisällä, ja kun tuli ratkaisujen aika, valjakko polki loppua selvästi vauhdikkaimmin.

Kasiraiteelta piikkipaikalle 1.09-vauhtia rymistellyt Mr Big Money osoittautui ohjastajansa Antti Teivaisen luottamuksen arvoiseksi. Se irtosi maalisuoralla omille teilleen ja jätti toiseksi kirineen Club Nord Chipin reilun hajuraon päähän. Mia Lammisen valmentama Mr Big Money lukeutui koitoksensa yllättäjiin.

Jelena Tsezaksin valmentama Vanjali vei nimiinsä ravien avauslähtönä ajetun montékoitoksen. Liisa Lankin kannustama raviratsastusspesialisti paransi volttiennätystään liki sekunnin lukemiin m27,5/2120 metriä. Pitkältä takamatkalta startannut Sjö Kongen lähestyi lopussa, mutta tilanne oli Vanjalin täydellisessä hallinnassa.

Hieno ravipäivän päätteeksi nähtiin, kun Seppo Suurosen valmentama ja Ari Moilasen ajama V.G. Voitto torjui ruotsalaisvieraan Oppgårdsdrängenin uhittelut ja tsemppasi viisivuotiskoitoksen ykköseksi. Voittoaika oli erinomainen 23,3a/1609 metriä.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 11 Ypäjä O’Hannah, 2,39 %, 49,16 €

T5-2: 1 Stonecapes Ulrica, 58,70 %, 72,72 €

T5-3: 5 Koskelan Akseli, 68,20 %, 91,01 €

T5-4: 8 Mr Big Money, 5,75 %, 392,10 €

T5-5: 1 Liisan Tulilintu, 22,43 %, 702,28 €

Vaihto: 72 389,16 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi