Jarkko Kervinen ajoi voiton Liisinkolla.
Jarkko Kervinen ajoi voiton Liisinkolla.Kuva: Anu Leppänen

Liisinko ja Singin Ruuti toivat Veijo Lipposelle kaksoisvoiton Kajaanissa – ”Olisin ollut tyyväinen, jos kummallakin olisi saanut rahaa”

Veijo Lipposen valmennettavat ravasivat kaksoisvoittoon, mutta tuuriakin oli matkassa.

Kajaanin Toto5-kierroksen toisena kohteena ajettiin enintään 7000 euroa tienanneiden kylmäveristen 2100 metrin tasoitusajo.

Joukon otti komentoonsa paalulta kiihdyttänyt Rinella, joka veti avauspuolikkaan aikaan 37,5. Niin ikään paalulta lähtenyt Lemmen Viemä nousi toisen radan veturiksi ja sai peräänsä Liisinkon.

800 metriä ennen maalia Jarkko Kervinen käänsi Liisinkon kiriin toisesta ulkoa. Se eteni pian johtavan rinnalle, kun Lemmen Viemä sortui laukalle. Rinella ei kauaa pystynyt vastaamaan Lipposen valmennettavan hyökkäykseen, mutta johtoon siirtyneen hevosen kupeelle kiri hyvää vauhtia kulkenut Armando.

Voittotaisto oli tuima, kun Liisinko torjui kilpakumppani ohitusyritystä. Lopulta kisa ratkesi Armandon laukattua aivan viime metreillä hylkäykseen. Toiselle sijalle kiri neljännessä ulkona matkannut Singin Ruuti, jonka rattailla Veijo Lipponen sai juhlia suojattiensa kaksoisvoittoa.

”Oli pikkuinen lähtö ja ajattelin, että hevonen saa ainakin helpon reissun. Ajettiin vähän aikaa parijonossa”, voiton ohjastanut Kervinen kertoi voittajahaastattelussa taktisista ratkaisuistaan.

”Voittotaistossa tällä oli koko ajan ote. Aukaisin vielä korvat, niin se piti kaulanmitan koko ajan, mutta kaveri laukkasi sitten. Tämä on vahva menijä ja ravikin on ruvennut käymään.”

Puhelimitse tavoitettua Lipposta ei tympäissyt odotella Liisinkoa dopingtestistä, kun alla oli harvinainen kaksoisvoitto, joka tietysti lämmitti treenarin mieltä. Hän myös omistaa sekä Liisinkon että Singin Ruudin.

”Sanoin Jarkolle, että voita sinä, niin minä yritän tulla perässä, jos olisi hyvä tuuri ja olisin toinen tai kolmas”, Lipponen naureskeli. ”Nyt oli vähän tuuriakin.”

Liisinko on 8-vuotias ruuna, joka on kasannut tänä vuonna jo neljä voittoa. Aiemmat neljä kilpailukautta olivat tuottaneet ainoastaan yhden voiton, joten palasten voi sanoa loksahtaneen kohdalleen.

”Oli jo mielenkiinto melkein mennyt, niin huonosti tämä alkoi. Viime talvena sanoin, että on viimeinen talvi, kun valmennan sitä. Taitaa hevonenkin ymmärtää puhetta, kun on alkanut juosta.”

Sunnuntain voittoaika 29,5ke sivusi ruunan ennätystä. Sama tulos syntyi myös viime startissa.

”Jarkko on ollut hyvin tyytyväinen siihen. Hän onkin ajanut hyviä sijoituksia sillä.”

Singin Ruutia Lipponen pitää kaksikosta parempana hevosena, mutta lähtönopeuden puute on iso ongelma 7-vuotiaalla oriilla.

”Nytkin köröttelin viimeisenä ensimmäisen kierroksen. En tiedä, miten se ei ymmärrä, että alussa pitäisi kiirehtiä, niin maaliin olisi lyhyempi matka.”

Valmentaja sanoo kaksoisvoiton olevan harvinaista herkkua, joka tietysti maistuu hyvältä.

”Olisin ollut tyyväinen, jos kummallakin olisi saanut rahaa.”

T5-pelin avauskohteessa Mauri Jaaran ohjastama Copper Cloud spurttasi ensimmäisellä takasuoralla koko porukan hänniltä aina keulaan saakka. Siitä se piti vastustajat varmasti takanaan.

Kolmannen kohteen suosikki Perfect Lane lähti kisaan peräti viiden täysosuman mittaisessa voittoputkessa, joka kuitenkin katkesi sunnuntaina. Komean tikkurivin pisti poikki Janne Räisäsen ohjastama Cazador, joka kiersi avauspuolikkaan jälkeen toisen radan veturiksi, mutta sai vajaa kierros jäljellä selän eteensä. Lopussa se kiri terävästi kärkeen ajalla 15,1ake.

Eija Sorviston treenaama Fancy Creek palasi voittokantaan enintään 30 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2140 metrin kisassa. Niko Riekkisen ajokki esitteli komean kiri ja löi tiukassa voittotaistossa Hard Chipin.

Kirivoimaa esitteli myös Djokovic, joka jyräsi 800 metrin kirinsä väkevästi maaliin saakka. Matti Nisosen valmennettava ehti lopussa niukasti Whogonown edelle.

Muita voittajia Kajaanissa olivat Eevan Taiga, Sjö Kongen, Hissun Turbo, Queen’s Visa, Shadow Leader, Horsetail’s O’neil sekä Mitt Hjärtas Tango.

Ravien loppupuolella nähtiin ikävä tapahtuma, kun illan toiseksi viimeisessä lähdössä kolmanneksi sijoittunut Catras King lyyhistyi radalle ja menehtyi. Voit lukea Kajaanin raviradan tiedotteen asiasta tästä.

Juttua muokattu 29.8. klo 17:44: Lisätty tieto Catras Kingin menehtymisestä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi