Lily sai voittoloimen selkäänsä toisen kerran kuluvan kauden aikana.
Lily sai voittoloimen selkäänsä toisen kerran kuluvan kauden aikana.Kuva: Anu Leppänen

Lily kiri voittoon ohi viime kauden voitokkaimman ravurin – Sorretun Voima sitkeä kakkonen

Keskiviikon Toto65-ravit päästeltiin poikkeuksellisesti Lappeenrannassa. Seppo Kankaisen valmentama, osaomistama ja osakasvattama Lily esitti kirivoimaansa.

Jani Ripatin ohjastama Melkeri pyssytti enintään 40 000 euroa ansainneiden ryhmäajossa aluksi kärkipaikalle, mutta paikka oli tarjolla viime vuonna kerrassaan 15 kertaa voittaneelle ja nyt tauolta maltillisin odotuksin palanneelle Sorretun Voimalle.

Tapio Perttusen ohjastama Sorretun Voima vaikutti jo loppukaarteessa olevan hieman hankaluuksissa, kun takasuoralla rinnalle kiertänyt Motsan Vippi antoi painetta. Sorretun Voima löysi maalisuoralla uutta uskoa tekemiseensä ja torjui Montsan Vipin, mutta maalisuoran alussa näiden takaa kolmannelle iskenyt Lily lepatti Santtu Raitalan kannustamana väkisin edelle.

”Loppukurviin kun tultiin, tuntui tammalla paljon varaa olevan. Toisessa ulkona piti miettiä, että missä kohtaa lähteä kiriin. Lily lähti hyvin kiriinsä, mutta Tapio sai kaivettua lisää vaihteita Sorretun Voimasta”, Santtu Raitala jakoi kehujaan myös vastustajansa leiriin.

Santtu Raitala ajoi Lilyä Lappeessa ensimmäistä kertaa, mutta oli tehnyt tapojensa mukaan kotiläksynsä.

”Lilyllä on helppo tekniikka juosta. Tämän ja aikaisempien starttien perusteella se on löytänyt lisää tsemppiä. Mielenkiintoista nähdä, että mihin asti se kehittyy, jos kehityskaari jatkuu tällaisena.”

Önne ja Seppo Kankaisen omistamalle Lilylle voitto oli vuoden toinen ja uran yhdeksäs. Edellä mainittujen ohella tamman kasvattajiin kuuluu Markku Luoma.

Suosikkipitoinen rivi

Lappeenrannan oikealla 65-rivillä ei rikastunut, ainakaan peruspanosta käyttäen. Suosikkien voitonmarssin käynnisti Hannu Torvisen ohjastama Zawar, ja pelatuin voittaja saatiin myös seuraavaan lähtöön Kiara Alen voitettua edellä mainitun tavoin kärkipaikalta.

”Tamma oli paremmalla ravilla kuin viime kerralla. Sitä hoidettiin tässä välissä, ja vähän paremmin se nyt meni. Ajetaan yksi lähtö sillä vielä, ja sitten hoidetaan sitä vielä lisää.”, Kiara Alen valmentaja ja osaomistaja Siiri Honkanen suunnitteli.

Ierikka ja Quick Vald hoitelivat lähtönsä suursuosikkeina vakuuttavasti. Väkevästi parhaaksi kirinyt Adrienne's Ami oli toiseksi eniten rastattu.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi