Viime vuonna Linnunlahden ajajaliigan voittanut Henri Bollström avasi tämän vuoden komeasti.
Viime vuonna Linnunlahden ajajaliigan voittanut Henri Bollström avasi tämän vuoden komeasti.Kuva: Anu Leppänen

Linnunlahden lämminverivaltias jatkoi voitokkaana – Bollström juhli neljästi

Viime vuonna Joensuun raviradan voitokkaimmaksi lämminveriseksi yltänyt Downshifter avasi vuotensa täysosumalla.

Viime vuonna ruuna kasasi Linnunlahden radalla kolme täysosumaa. Samaan voittomäärään ylsivät myös Amour Song ja Murder Mike, joilla oli kuitenkin kakkossijoja vähemmän kuin Downshifterillä, joten Joensuun radan vuoden voitokkaimman lämminverisen titteli meni Jorma Tiilikaisen valmennettavalle.

Sunnuntaina treenari toimi itse myös ohjastajana. Kaksikko starttasi enintään 8200 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin kisaan radalta 11, josta Tiilikainen luovi hevosensa kolmanteen ulos.

Keulassa ravasi Wonder Of You, joka sai jo toisen puolikkaan aikana kovaa painetta rinnalla ravanneelta suosikki Easy Riltä.

Viimeisellä takasuoralla johtohevonen sai antautua prässin alla, ja Janita Antti-Roikon ohjastama suosikki siirtyi kärkeen. Hiillostus painoi kuitenkin Easy Rinkin kavioissa, ja kovaa kirinyt Downshifter vyöryi metri metriltä lähemmäksi. Lopulta Tiilikaisen ajokki ehti maalilinjan yli ensimmäisenä ajalla 17,5ake.

”Juoksu meni ihan suunnitellusti. Pääsin yllättävän ylös, kolmanteen ulos, jonka jälkeen olin melko varma, että ollaan melko pitkällä”, Tiilikainen kommentoi voittajahaastattelussa. ”Hevonen oli vähän tukkoinen. Se oli eilen koko päivän tallissa, kun itse olin reissussa. Se ei ollut tänään sillä lailla notkea, olisi pitänyt päästä eilen ajamaan.”

Tiilikainen kertoi olevansa varsin mielissään niin hevosen viime vuoden suorituksista kuin tämän päivänkin esityksestä. Hän uskoo Downshifterin viihtyvän erityisen hyvin Joensuussa pitkän maalisuoran takia.

”Se tulee loppua tosi hyvin, mitä minä arvostan paljon hevosessa”, valmentaja kehuu. ”Hyvinhän se on Joensuussa pärjännyt. Nytkin Janitan hevonen oli jonkin verran edellä, mutta maalisuoralla Downshifter runttasi sen reippaasti kiinni.”

Vaikka kilpailusuoritukset miellyttävät valmentajaa, ei samaa voi aina sanoa otteista ratojen ulkopuolella. Tiilikainen kertoo Downshifterin omaavan harvinaisen kovan luonteen.

”Radalla se on kuitenkin tehnyt kaiken oikein. Ei se maailman helpoin ole ajaa, mutta toimii kuitenkin hyvin. Pikkaisen ratojen ulkopuolella on haastetta sen kanssa. Luonnetta sillä on kuin pienessä kylässä. Sitä ei auta mennä kiusaamaan, se kiusaa takaisin.”

Tiilikainen on myös hevosen osaomistaja. Hänen lisäkseen kolmihenkiseen kimppaan kuuluvat hänen veli Risto Tiilikainen sekä jyväskyläläinen Joonas Korpi.

”Näkemättä ostivat sen kaksivuotiaana. Heidän piti mennä katsomaan sitä, mutta eivät muistaneet mennä”, Tiilikainen nauraa. ”Ensimmäistä kertaa nähtiin hevonen, kun käytiin hakemassa se. Ei se kuitenkaan ole osoittautunut hukkaostokseksi. Pieniä ongelmia sillä oli kuitenkin alussa. Yksi vakava ähkykin oli.”

Bollström avasi vuotensa menestyksekkäästi

Henri Bollström ohjasti Joensuussa vuoden ensimmäiset starttinsa. Hän oli heti mainiossa vireessä, kun keräsi kaikkiaan neljä voittoa.

Täysosumista ensimmäinen tuli Seppo Suurosen valmentamalla Minbriskillä, joka otti uransa avausvoiton neljännessä startissaan. Ykkössija tuli hallitulla keulasoololla.

Sama ohjastaja ja valmentaja juhli myös Benobi Zetin sooloiltua niin ikään keulapaikalta vakuuttavaan voittoon.

Bollströmin onnistumiset jatkuivat myös T5-pelin avauskohteena toimineessa enintään 8000 euroa tienanneiden kylmäveristen 2100 metrin kisassa. Siinä Juha Kortekallion treenaama Ukkoherra kiri alkulaukasta huolimatta vielä voittoon.

Viime vuonna Linnunlahden ajajaliigan voittanut kuski täydensi iltapuhteensa onnistuttuaan Aatto Silventoisen valmentamalla Ghaliya Webillä. Tämäkin täysosuma tuli keulapaikalta.

Myös Heikki Mikkosen ilta oli hieno. Hän ohjasti kaksi voittoa, joista ensimmäinen tuli hänen itsensä valmentamalla Tinderillä. Jälkimmäisen tikun toi puolestaan Hannu Taskisen treenaama Axwell Lisbet.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi