Aarne Lintulahti nosti Teisifonen emän Farming Wayn (kuvassa) Suomessa syntyneiden tammojen ykköstasolle.
Aarne Lintulahti nosti Teisifonen emän Farming Wayn (kuvassa) Suomessa syntyneiden tammojen ykköstasolle.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Lintu-Arska hevoskaupoilla – ”Se on meille oikea ratkaisu”

Aarne ja Aune Lintulahti myivät toisen hevosensa Teisifonen ravivalmentaja Krister Söderholmille ja tämän vaimolle Uumajaan.

Lintulahtien Teisifone ja Torrent d’Inverne siirtyivät tammikuun lopulla Kari Alapekkalalta Torniosta Jorma Särkinivan talliin Bodeniin. Jo tuolloin Aarne Lintulahti vihjasi, että Teisifone saattaisi olla myytävänä, ja nyt ostaja löytyi.

”Söderholmit kilpailevat Teisifonella ensin ja teettävät sitten siitä varsoja. Meille riittää yksi hyvä hevonen, se on meille oikea ratkaisu”, Aarne Lintulahti kommentoi.

Kyselyjä on tullut myös Lintulahtien ykköshevosesta Torrent d’Invernestä.

”Siitä olisi ollut kova kauppa, mutta Aune sanoi, että eläke on tullut – annetaan pojan olla”, Aarne Lintulahti sanailee.

Ratkaisua siirtää hevoset Ruotsiin Lintulahdet eivät ole katuneet. Torrent d’Inverne aloitti Särkinivalta vakuuttavalla voitolla, vaikka mailin matka ja takarivin lähtöpaikka eivät sitä suosineet.

”Rajat on suljettu, ja Ruotsissa on muutenkin helpompaa, kun ei tarvitse kylmiltä katoksilta kilpailla vaan saa startata kotitallista ilman matkakuluja. Vielä on kotiradalla 31:t ravit jäljellä”, Lintulahti laskee.

”Torrent d’Inverne tuli Nurmokselta täydessä kilpailukunnossa, ja Kontiokin sanoi, että sillä on avoimen sarjan hevosen luokka. Tähtäin on edelleen toukokuulla ja Elitloppet-raveissa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi