Lisää hyviä uutisia hevostaloudelle: rahoitus jäämässä pysyvästi nykytasolleen

Lisää hyviä uutisia hevostaloudelle: rahoitus jäämässä pysyvästi nykytasolleen

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa julkistettiin tiistai-iltapäivällä yksityiskohtia esityksestä uudesta rahoitusmallista, jolla entisten Veikkauksen edunsaajien toiminta jatkossa turvataan.

Helsingin Sanomat julkisti viime perjantaina ennakkotietoja valtiosihteereistä koostuvan hankeryhmän ja parlamentaarisen seurantaryhmän ehdotuksesta rahapelituotoilla rahoitettavien yleishyödyllisten toimintojen uudesta rahoitusmallista ja rahoitustasosta. Uuden rahoitusmallin mukaisen toiminnan on tarkoitus käynnistyä 1. tammikuuta 2024 alkaen.

Hevostalouden kannalta oleellista on, että eduskuntapuolueet sitoutuvat turvaamaan Veikkauksen edunsaajien rahoituksen lähelle nykytasoa ainakin vuoteen 2026 saakka. Tähän asti rahoituksen oli luvattu säilyvän nykytasollaan vain vuoteen 2023 asti, ja jatko oli auki.

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa julkistettiin tänään esityksen yksityiskohtia ja kuultiin hyviä uutisia myös ajasta vuoden 2026 jälkeen.

”Seuraava hallitus, joka näistä asioista on päättämässä, toivottavasti kunnioittaa näitä periaatteita ja rahoitustasoja. Kun takana on kaikkien ryhmien kannatus, olen siihen erittäin luottavainen”, hankeryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Henrik Haapaniemi painotti.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että hevostalouden tuki asettuu pysyvästi nykyiselle, noin 40 miljoonan euron vuositasolle.

Suomen Hippoksen puheenjohtaja Kari Eriksson toivoi viime perjantain Hevosurheilun uutisessa hevosalan pysyvän jatkossakin maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa, koska siellä alaa ymmärretään hyvin. Myös hän sai esityksen yksityiskohdista hyviä uutisia.

”Avustusmäärärahat viedään kolmen ministeriön momenteille kunnioittaen nykyisiä jakosuhteita”, maa- ja metsätalousministerin kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio vahvisti Hevosurheilulle.

Lisää Husu-Kallion kommentteja esityksen vaikutuksista hevostaloudelle keskiviikon Hevosurheilussa.

Linkki valtioneuvoston tiedotteeseen

Joko olet Hevosurheilun tilaaja? Kestotilaajana saat painetun lehden kotiisi ja verkkopalvelun, näköislehden sekä lehtiarkiston käyttöösi 24/7 vain noin 3 eurolla viikossa. Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Lisää hyviä uutisia hevostaloudelle: rahoitus jäämässä pysyvästi nykytasolleen
Helsingin Sanomat: Veikkauksen edunsaajien rahoitus turvataan lähes nykytasolle vuosiksi 2024-26

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi