Ranskalaisveren valmiiksikin merkittävä osuus Antti Ojanperän tallissa lisääntyy tällä viikolla entisestään.
Ranskalaisveren valmiiksikin merkittävä osuus Antti Ojanperän tallissa lisääntyy tällä viikolla entisestään.Kuva: Anu Leppänen

Lisää ranskalaisverta Team Ojanperälle - ”Siellä ne varsat hangessa voimistuu”

Pihtiputaalle saapuu tällä viikolla Ruotsista kaksi mielenkiintoista jo 5-vuotiasta, mutta vielä keskentekoista ranskalaishevosta.

Guepard de Kacy on Bold Eaglesta ja samasta emästä kuin jo vajaat puoli miljoonaa juossut Apollon de Kacy (Prince Gede). Se ostettiin varsana 80 000 eurolla Deauvillen huutokaupasta, joten odotuksia hevosesta oli, mutta vielä ne eivät ole täyttyneet.

”Se kyllä voitti viime syksynä toisen starttinsa ja meni kolmanteen täyden voltin 15,8, mutta kun pyörä ei sen jälkeen ole pyörinyt, valmentaja ja osaomistaja Jörgen Westholm kysyi, löytyisikö Suomesta apuja. Antti Ojanperä suhtautui ehdotukseen myönteisesti, ja nyt kokeillaan lyhyesti, mitä hän saa ison ja laiskan ruunan kanssa aikaiseksi”, Anssi Suominen Talli Macapellistä kertoo.

”Macapellillä on ollut alusta lähtien 70 prosenttia hevosesta, vaikka se onkin näkynyt Ruotsissa Westholmin nimissä”, hän valaisee.

Jouni Järvensivun Fincumet Group Oy:n ja Teuvo Järvisen puoliksi omistama Good Quick aloitti vastikään voitolla Ruotsissa Katja Melkon tallista, mutta tarvitsi sekin taustavoimiensa mielestä lisää perustreeniä.

”Siellä ne varsat hangessa voimistuu, tämäkin vasta 5-vuotias”, Teuvo Järvinen veistelee.

”Isä Unique Quick voitti Ranskan 3- ja 4-vuotiaiden kriteriumit, mutta kaikki sen varsat eivät ole aikaisia kuten ei tämäkään. Emä on Up And Quickin sisko, joten sukua kyllä löytyy.”

”Periaatteessa ruuna olisi starttikunnossa, kun ihan asiallisen juoksun teki ja voitti, mutta katellaan kaikessa rauhassa, milloin se tulee starttiin”, Teuvo Järvinen lisää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi