Lissun Eerikin kaudenavaus viivästyy, Pekka Luukkonen kertoo.
Lissun Eerikin kaudenavaus viivästyy, Pekka Luukkonen kertoo.Kuva: Anu Leppänen

Lissun Eerikille uusi takaisku – ei kilpaile Forssan kuninkuusraveissa

Kahtena viime vuonna kuninkuuskilvassa epäonnistunut Lissun Eerikki ei saa revanssia ainakaan tänä vuonna.

Pekka Luukkonen suunnitteli viime vuoden Kuninkuusraveista lähtien kilpailutaukoa viettäneelle Lissun Eerikille aloitusstarttia huhtikuun lopulle Kouvolaan, ja kaikki näytti hyvältä. Sitten tuli kuitenkin uutta lunta tupaan.

”Urheiluhevosen ongelmia”, Pekka Luukkonen huokaa. ”Aloitus siirtyy. En tiedä miten paljon, mutta alkukesän kovat kilpailut jäävät ainakin ajamatta. Ja vaikka Kuninkuusravien aikaan oltaisiin kunnossakin, niin sinne ei tulla.”

”Mieluummin olisin kertonut jotain muuta, mutta tämä on nyt tilanne. Se hyvä puoli asiassa on, että entisiä saavutuksia ei oteta pois."

19,6-ennätyksinen Lissun Eerikki on lähtenyt kahteen viime kuninkuuskilpaan yhtenä suosikeista. Toissa vuonna peli pilaantui hylkäykseen pitkästä laukasta maililla, ja viime vuonna hevosta vaivasi luuliika.

”Luuliika kylmäpoltettiin. Se rauhoittui, ja ori treenasi talven hyvin", Luukkonen raportoi.

"Parvelan Retulle ei varmaan voi Forssassa mitään, se taitaa olla ylivoimainen, mutta vaikka Lissun Eerikillä on Kuninkuusraveista huonot näytöt, se pystyy taistelemaan kaiken ollessa kunnossa kunniakkaasti ketä vastaan tahansa. Siksi mieli on nyt jonkin verran maassa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi