Jouni Miettinen on ollut mukana kuningatarkilpailussa kahdeksan eri hevosen kanssa.
Jouni Miettinen on ollut mukana kuningatarkilpailussa kahdeksan eri hevosen kanssa.

Loisto-Piirto Miettisen kahdeksas kuningatarkilpailussa

Vasenta etujalkaansa arkonut Pörnä-Tyttö jää pois kuningatarkilpailusta. Sen tilalle kilpailuun tulee ensimmäinen varahevonen Loisto-Piirto. 

Loisto-Piirto on Jouni Miettisen kahdeksas hevonen kuningatarkilpailussa. Miettinen kertoo tamman olevan viides hevonen, jonka hän on nostanut alokassarjoista kuningatarkilpailuhevoseksi. Loisto-Piirron Miettinen osti 3-vuotiaana. Valmentaja jakaa kiitosta hevosta hoitavalle Taina Miekalle.

"Loisto-Piirto on Tainan hoidokki. Hän treenaa hevosta ja käy ajamassa sillä lenkit. Minä kengitän tamman", Miettinen kertoo työnjaosta.

Valmentaja kertoo lähtevänsä hyvin mielen Vermoon. Keväällä siitepölyallergiasta kärsinyt tamma on hyvässä kunnossa.

"Porissa hevonen oli hyvä toiselta radalta ilman selkää. Teivossa se ei saanut lähtörataa."

Pörnä-Tytön valmentaja Petri Laine korostaa urheiluhenkeä. Laine sanoo, että ilman varahevosjärjestelmää hän olisi odotellut tamman pois jättämistä ensi viikkoon.

"Hevosen vasemmassa etujalassa on mystinen vika. Torvisen Hannu ajoi sillä eilen Teivossa rauhallisen hiitin, missä tamma meni ihan hyvin. Kolmannella kierroksella se kuitenkin hieman nyökkäsi etustaan", valmentaja selvittää.

Laine sanoo, että tamma käytettiin heti klinikalla.

"Se niiasi liinasta juoksutettaessa selvemmin etustaan ja peli piti viheltää poikki. Kavio on kuvattu kaksi kertaa eikä kuvissa näy mitään. Mistään vakavasta ei onneksi taida olla kysymys. Olisiko kavionpohjassa jotain, mitä hevonen arkoo", Laine pohtii.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi