Tamma Luomutar uusi viime vuotisen työmestaruutensa upealla 23,7 portaan vedolla. Tamman ohjastaja ja omistaja Mikko Uusimäki oli syystä tyytyväinen.

"Ihan nappisuoritus", Uusimäki kehui Luomutarta.

Yli 20 portaan vetotulokset ovat työmestaruuskilpailussakin harvinaisia. Uusimäen mukaan Luomuttaren tämänkertainen tulos on lähellä sen parasta vetotulosta portaissa ja metreissä mitattuna.

"Ihan varmasti en muista, oliko tulos 2015 Tampereella vielä hitusen parempi."

Luomutar on huimassa vedossa, sillä alla on voitto myös Koillis-Savon vetokisoista. Työmestaruuskisoissa 18-vuotias tamma oli jo 13. kertaa. Mestaruuden se on voittanut aiemmin vuonna 2015 ja 2018.

Toinen ja kolmas sija työmestaruuskilpailussa menivät Kauko Tuomiselle Sysmään. Hänellä oli työmestaruuskilpailussa tammat Pelitin ja Tähden Piirros, joista toissavuotinen mestari Tähden Piirros otti kisassa toisen sijan. Se veti 16,8 porrasta. Kolmas oli Pelitin, joka veti 12 porrasta.

"Tosi tyytyväinen olen. En olisi millään uskonut, että Pelitin pääsee alkua pitemmälle", Tuominen sanoo ja viittaa Pelittimeen, joka on varsomisen jälkeen muuttunut turhankin kuumaksi.

Parhaana nousijana palkittiin kilpailussa neljänneksi sijoittunut, Markku Jauhiaisen ohjastama Tulimaja, joka paransi viimevuotista tulostaan roimasti ja veti kilpailun kolmenneksi kovimman vetotuloksen.

Lue lisää työmestaruudesta keskiviikon 17.7. Hevosurheilusta.