Anne Kangas osti mielenkiintoisen nelivuotiaan miehensä Ismo Kankaan kanssa.
Anne Kangas osti mielenkiintoisen nelivuotiaan miehensä Ismo Kankaan kanssa.Anu Leppänen

Lupaavasti uransa aloittanut ruuna Anne Kankaan treeniin – ”Minut se on ainakin vakuuttanut”

Tallin tuorein tulokas tekee debyyttinsä uusista käsistä todennäköisesti vasta keväällä.

Jokikunnan Tilan kasvattama Zoco Ride otti uransa neljästä ensimmäisestä startista voiton ja kaksi kolmossijaa. Sen viides ja viimeisin kilpailu oli Turussa ravattu Kasvattajakruunun alkuerä, joka pilaantui ensimmäisen kaarteen laukkaan. Harha-askelista huolimatta se juoksi kyseisessä kisassa ennätyksensä 16,1ake.

Sen jälkeen hevosta ei ole nähty radoilla, sillä se kärsi hankosidevammasta. Alku-uransa Mika Taittosen treenissä viettänyt ruuna meni alun perin kuntoutukseen Kankaalle, mutta hän tykästyi nelivuotiaaseen Zoco Rideen niin paljon, että päätti ostaa sen yhdessä miehensä Ismo Kankaan kanssa.

”Se tuli joskus syyskuussa. Entinen omistaja on meidän kengittäjä, minkä vuoksi se tuli meille kuntoutukseen”, Kangas taustoittaa. ”Jossain vaiheessa hän ei halunnut enää pitää hevosta, koska onhan tässä riski, kun taustalla on hankosidevamma. Päätin itse sitten ottaa riskin, joten ostimme sen.”

Kangas suunnittelee, että Zoco Ride voisi tulla huhtikuussa starttiin. Treeneissä sen meno on ollut valmentajan mieleen.

”Minut se on ainakin vakuuttanut kotona. Se tuntuu tosi vahvalta.”

Viime aikoina tallin hevosista on kilpaillut ainoastaan Credit To Love, joka starttaa perjantaina Turussa. Kangas odottaa suosikiksi luotettua ruunaa kärkitaistoon.

”Varmaan aika isokin lauma tulee sitten helmi-maaliskuussa starttiin”, viime vuonna valmentajana 20 voittoa saavuttanut Kangas kertoo joukkueensa tilanteesta.

”Ainahan sitä pitää pyrkiä parantamaan edellisestä vuodesta. Toivotaan ainakin, että niin käy.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi