Superjuoksija Välkyn Tuisku (19,9aly) voitti sunnuntaina Pohjois-Karjalan maakuntamestaruuden toista kertaa. Ensimmäinen tuli 10 vuotta sitten.
Superjuoksija Välkyn Tuisku (19,9aly) voitti sunnuntaina Pohjois-Karjalan maakuntamestaruuden toista kertaa. Ensimmäinen tuli 10 vuotta sitten.Kuva: Anu Leppänen

Maakunnan mestarit olivat ylivoimaisia –"Kyllä huippuhevosen tuntee"

Vuodesta 1980 asti kisatut Pohjois-Karjalan maakuntamestaruudet ratkottiin tänään Joensuun Linnunlahdella. Tittelin veivät MAS Dominant ja Välkyn Tuisku.

Maakuntamestaruuteen ovat oikeutettuja osallistumaan hevoset, jotka ovat vähintään 50-prosenttisesti pohjoiskarjalaisessa omistuksessa. Lämminveristen kilpailu oli ennakkoon tasainen, mutta ei maaliin tultaessa. Valtimolaisen Martti Pellikan valmentama sekä ohjastama MAS Dominant matkasi kärjen tuntumassa ja ratkaisi terävällä spurtillaan pelin jo viimeisellä takasuoralla ollen maalissa selvästi ennen muita. Voittoaika MAS Dominantilla oli 14,0ke.

"Tämä on ollut yhtä vuoristorataa. Tulee väliin tosi huonokin suoritus, kuten (viimeksi) Vieremällä, ja nyt oli päinvastainen suoritus. Katsotaan nyt hiukan, onko hevosessa taipumusta, mikä selittäisi tuon ailahtelun", Pellikka suunnitteli voittajahaastattelussa.

Suomenhevosten maakunnan mestaruudessa juukalaisen Yrjö Kettusen kasvattama sekä omistama 15-vuotias huippuori Välkyn Tuisku oli odotetunkin ylivoimainen ajalla 24,0ke.

"Hevosen vahvuus on ehdottomasti se valtava pätkä, niin koitettiin säästää sitä mahdollisimman loppuun, ja se onnistui tänään hyvin (juoksupaikka 3. ulkona). Kaikki oli tosi helppoa. Hevonen on todella hieno, kyllä huippuhevosen tuntee", ensimmäistä kertaa Välkyn Tuiskua ajanut Jukka-Pekka Kauhanen sanoi voittajahaastattelussa.

Lue lisää keskiviikon (17.8.) Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo maanantaina (15.8.) verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 Tima's Miracle, 41 %, 1,52 €

T5-2: 5 Big Chip, 13 %, 7,33 €

T5-3: 5 Village No Vodka, 2 %, 247,98 €

T5-4: 4 MAS Dominant, 14 %, 1053,95 €

T5-5: 10 Välkyn Tuisku, 53 %, 1405,26 €

Vaihto: 51 886,84 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi