Amoriini saa pusun ohjastaja Pia-Maria Moilaselta. Mukana juhlissa myös Kirsi Silvas.
Amoriini saa pusun ohjastaja Pia-Maria Moilaselta. Mukana juhlissa myös Kirsi Silvas.Kuva: Anu Leppänen

Maamme-laulu soi jo montéssa - "Voitto tuli ihan puskista"

Tero Silvas valmentaa, Kirsi Silvas hoitaa ja Pia-Maria Moilanen ohjastaan tuoreen kylmäveristen montén Pohjoismaiden mestaria. Sankarin nimi on Amoriini.

Amoriinin ykkössija oli kertoimien puolesta suuryllätys, ja sitä se oli myös taustavoimille. Tamma pääsi herkuttelemaan johtaneen Ekosalaman takana, ja kiritilaa tuli juuri kreivin aikaan maalisuoralla.

Amoriini kiri rintamasta kärkeen, mutta Maija Forsin ohjastama Kromaus lopetti ulkoa lujaa. Maalissa oli mahdoton varmasti sanoa, kumpi oli edellä. Amoriinia ohjastanut Pia-Maria Moilanen oli pöllämystynyt voittajakehässä.

"Tosi ravivarma Amoriini on ollut olemassaan, mutta sillä on ollut enemmän mielialasta kiinni", Moilanen kommentoi. "Loppukaarteessa katselin, lähdenkö kolmatta kiertämään vai en. Sitten tuntui, että kun saisi vain tilaa, niin hevosella olisi hyvä veto päällä. Maalissa tuntui, että Maija Forsin hevonen olisi ollut karvanverran edellä, ja siksi tämä mestaruus tuli puskista."

Moilanen on noussut raketin lailla montén eliittiin ohjastajana, ja hän on panostanut lajiin paljon. Jotain yllätyksen suuruudesta kertoo se, ettei nainen ollut millään tavalla varautunut lopputulokseen.

"En osannut edes haaveilla tästä. Amoriini on hyvä hevonen, mutta se ei toistaiseksi ollut mennyt montéssa ihan tosissaan. Tiesin, että se pystyy hyvään suoritukseen, mutta silti voitto tuli ihan puskista", Silvas kommentoi.

Tero Silvaksen puoliso Kirsi Silvas oli yhtä ihmeissään voittajakehässä.

"Ei löydy sanoja, ihan mieletön fiilis on. Tuntuu mielettömältä. Sanoin kaikille etukäteen, ettei meidän hevosen pärjää, mutta nyt kävi näin", Silvas kommentoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi