Aleksandra Rantala, Hannu Torvinen, Just A Flirt ja valmentaja Jasmiina Aho. "Aleksandra ja hänen kaverinsa ovat käyneet näitä hevosia yhdessä hangessa treenaamassa", Aho kertoi. Kuva: Kristiina Lapinkorpi.
Aleksandra Rantala, Hannu Torvinen, Just A Flirt ja valmentaja Jasmiina Aho. "Aleksandra ja hänen kaverinsa ovat käyneet näitä hevosia yhdessä hangessa treenaamassa", Aho kertoi. Kuva: Kristiina Lapinkorpi.

Maatalouslomittaja Jasmiina Ahon molemmat valmennettavat juoksivat ylivoimavoittoon Toto75:ssä - "Puolihyvin meni"

Lauantain Toto75-kierroksen hahmoihin kuului tuplavoittajavalmentaja Jasmiina Aho, jonka talliin Broomhilda ja päätöskohteen Just A Flirt juoksivat jäätävät Toto75-voitot.

 ”Tosi hyvältä tuntuu. Ennakkoonkin niitä hehkutettiin, että pitää voittaa, pitää voittaa. Ei se voittaminen ikinä ole kuitenkaan itsestäänselvyys, vaikka hevoset olisivatkin hyviä. On helpottunut olo, että on ainakin täytetty odotukset", Jasmiina Aho summasi.

Maatalouslomittajana Alajärvi-Lehtimäki-Soini-Vimpeli-akselilla työskentelevä Aho, 39, on C-lisenssillä operoiva harrastajavalmentaja. Enempää valmennettavia ei tällä hetkellä ole kuin Toto75-voittoihin juossut tammakaksikko.

"Ei ole muita kilpahevosia tällä hetkellä. Ihan puolihyvin meni", Aho naurahti.

Pesäpallopitäjä Vimpelissä asuvalle Aholle nimenomaan Nikulassa tupla75-voiton saavuttamisella oli erityinen merkitys.

"Olen täällä ollut paljon loimitushommissa itse. Muutenkin käydään tässä, jos kotona on huonot kelit, niin on käyty tässä treenailemassa välillä. Vaikka Seinäjoki on paperilla mun kotirata, ehkä tämä on tunneskaalassa mulle enemmän kotirata kuin Seinäjoki", Aho luonnehti.

Ensimmäisen hevosensa Jasmiina Aho sai 15-vuotiaana ja vaikka moni kysyy, Mikko Aholle hän ei ole sukua.

"15-vuotiaasta lähtien on aina ollut jonkunlainen hevonen jossain nurkassa. Nyt ne ovat vasta viime kesästä asti olleet mulla kotona pihassa. Muuten ne ovat ovat vuokrapaikassa jossain, mutta nyt helpottaa, kun on lomitushommissa 'robottinavetoissa' aamulla varhain ja illalla myöhään. Päivisin mulla on sitten aikaa touhuilla hevosten kanssa."

Kummallakin voittajalla Hannu Torvisella oli sama taktiikka – keulaan ja karkuun.

Kuusivuotias ruuna Just A Flirt latasi päätöskohteessa ykkösradaltaan myös johtoon. Kun päätöskierroksen väliajat olivat 11,0 ja 10,0, oli tuloksena selvä voitto.

“Tuntui, että jäi varaakin”, Hannu Torvinen ynnäsi tunnot Just A Flirtin rattailta.

Just A Flirtillä jopa Elitloppet-viikonlopun kakkoskilpailu Sweden Cup on siintänyt valmentajan mielessä, mutta tänä vuonna sitä ei olla ajamassa koronan puristuksessa. Elitloppet-sunnuntaina Solvalla ajaa kuitenkin yhden lisämailin 300 000 kruunun ensipalkinnolla.

"Viime syksynä kun mentiin Ruotsiin Mäster Gustafs Pokaliin, sanoin lämmityksen jälkeen Hannulle, että sano voittajaesittelyssä sitten, että haluan Sweden Cupiin. Hän nauroi mulle. Se Sweden Cup on ollut mulla sellainen salainen haave. Tokihan tässä on se, että kun hevosella on 'neljäkymppiä' rahaa, eihän sillä mihinkään isoihin lähtöihin pääse", Aho katsoi.

"Nyt olisi Seinäjoella maili enintään 45 000 euroa tienanneille, mutta siinä on 2000 euron ykkönen. Siksi ilmoitin tänne niinsanotusti ylisarjaan, koska tiesin, ettei sen tarvitse yhtään hävetä näille hevosille. Jos olisi järkevä, tämä hevonen pitäisi ehdottomasti viedä Ruotsiin kilpailemaan. Täällä on kovan työn takana ajaa satatuhatta rahaa, jos 2000 euroa saat ykkösestä."

Kaikesta voi päätellä, että Jasmiina Aho ei nöyristele vastustajien edessä.

"Olisin ajanut täällä (Kaustisella) jo Kavioliigan, jos se olisi ollut maili tai 2100 metriä, mutta kun se oli 2600 metriä ja hevonen on ollut pikkuisen yli-innokas alussa, en halunnut."

Tammalähdössä Ahon toinen valmennettava Broomhilda tyylitteli niinikään johtopaikalta suoraviivaisen ykkössijan. All Laid Outin tytär veti keulassa 15-tahtia, ja vain Cameleo Press pystyi luomaan jonkinlaista uhan tuntua maalisuoralla.

Broomhilda on nelivuotias ja sillä voisi olla annettavaa joissakin ikäluokkalähdöissä.

"Se tuli mulle vasta lokakuussa enkä ole voinut vaikuttaa sen maksuihin. Hippokseen jo soitinkin, mutta siellä ei tiedetty eli joka radalta pitäisi kysyä erikseen, mihin se on maksettu. Kasvattajakruunun alkueriin se menee kahden viikon päästä. Sain sen sakkomaksulla mukaan sinne. Onhan siellä järkyttävä vastus, mutta on siellä muutkin rahat hyviä (kuin ykköspalkinto)."

Broomhildan juoksun Aho katsoi vasta jälkikäteen, koska oli startin aikaan verryttelemässä Just A Flirtiä.

"Kuulin vaan, että keulassa se meni. Hannu sanoi, että tosi innokas oli, että aivan kävi itsellekin treenistä pidellä sitä. Onneksi kuitenkin pysyi ravilla", Aho summasi.

Kahden Toto75-voiton jälkeen Ahon tekisi mieli nukkua sunnuntaiaamuna hieman tavallista pidempään. Vapaan lauantain jälkeen odottaa kuitenkin sunnuntaityöt.

"Oikeesti just äsken sanoin tytöille tuossa, että olisin hirveän mielellään edes huomenaamuna nukkunut vähän myöhempään, mutta kyllä se on kuule vaan navettaan noustava. Kello soi viideltä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi