Magical Princessillä jälleen lumoavan helppoa – Nelivuotispokaalissa Consalvon loistoa
Kun muut ovat kovia, mutta yksi on vielä kovempi. Nelivuotias Magical Princess karkasi maalisuoralla ikätovereiltaan jälleen. Kuva: Roosa Lindholm.

Magical Princessillä jälleen lumoavan helppoa – Nelivuotispokaalissa Consalvon loistoa

Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden lämminveritammojen Suur-Hollolan Best Princess oli odotetusti Pekka Korven ja Magical Princessin täydellistä hallintaa. 

Kiihdytyksessä kärkipaikan valtasi ensin Lara Luca/Iikka Nurmonen, mutta sille kelpasi erinomaisesti jättisuosikki Magical Princessin/Pekka Korpi selkä. Johtavan rinnalle kiersi Stonecapes Tricky/Harri Koivunen. Avauspuolikas oli 10,5 ja ensimmäinen kierros 13,5, eikä päätösringilläkään ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, kuka lähdön voittaa. Loppusuoralla Magical Princess irtosi vaivattomasti 10 000 euron arvoiseen voittoon ja toiseksi kiri lähtölaukan upeasti paikannut Credit To Hope/Ari Moilanen. Lara Luca venyi voittajan takaa kolmanneksi. Tekemisen helppous on Magical Princessin kohdalla silmiin pistävää. Tamma sai kuskiltaan menoluvan maalisuoralla ja teki ajan 13,3ake.

"Siihen asti pidin kiinni, niin annoin kuitenkin pikku pätkän. Ei voi hevosta moittia. Se on tosi hieno ja meno on helppoa", tammaa myös valmentava Pekka Korpi arvioi voittajahaastattelussa.

Nelivuotias Magical Princess on ollut tänä vuonna todella vakuuttava ja suunta on vain koko ajan ylöspäin.

"Ei siihen ihmekonstia ole. Talvi treenattiin hyvin ja hevonen on starttien myötä parantanut pikkuhiljaa."

Nelivuotispokaalissa hurja välispurtti

Myös muita nelivuotistähtiä on ollut viikonloppuna viivalla. An-Dorra selvisi viikonlopun pääkisan finaaliin, ja Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa juhli Markku Niemisen valmentama Consalvo. Kilpailusta ei mielenkiintoa puuttunut. Tommi Kylliäinen halisi ajaa Quite A Loverilla keulapaikalta, mutta Ari Moilanen oli Consalvon kanssa toista mieltä ja haki voimalla johtopaikan toisella puolikkaalla itselleen. Ensimmäinen puolikas oli 12,0 ja avausrinki hurjasti 10,5. Etenkin 200–300 metriä oli toisella puolikkaalla todella vauhdikkaat. Consalvo kesti upeasti voittoon ajalla 13,5ake. Quite A Lover kesti mainiosti toiseksi ja Full Picture/Pekka Korpi punnersi vahvasti toiseksi. Hevosen hoitajan Suvi Himangan syke oli voittajahaastattelussa vielä korkealla.

"Vauhti oli siinä aika kylmää, ettei tässä ole vieläkään ole tasaantunut. Siinä mentiin aika kovaa", Himanka huokaisi.

"On tiedetty, että Consalvolla on järjetön fysiikka. Hyvä se on ollut joka starttiin ja mennyt koko ajan eteenpäin, mutta kyllä se nyt näytti, että ollaan oikealla tiellä, kun derbyä kohti mennään."

Consalvo joutui kuluttamaan voimiaan välispurisssa, mutta jaksoi silti karata maalisuoralla vastustajiltaan. Kuva: Roosa Lindholm.

Hannu-Pekka Korven valmentama My Sweden vakuutti keulapaikalta. Kuva: Roosa Lindholm.

R.R. Valssitar juhli suomenhevostammojen lähdössä. Kuva: Roosa Lindholm.

Hambon sankari oli Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Planbee. Kuva: Roosa Lindholm.

Kengittä kilpaillut MAS For You voitti Tammahambon. Sitä valmentaa Tanja Goman-Nieminen ja ohjasti Jukka Torvinen. Kuva: Roosa Lindholm.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi