Main Stagen voima puhui pitkän matkan kisassa, kuten teki juhannuksena Härmässäkin.
Main Stagen voima puhui pitkän matkan kisassa, kuten teki juhannuksena Härmässäkin.Kuva: Kirsi Kantokoski

Main Stage löi alkutahdit Kaustisen 75-riville – Tähtitie jyräsi yllätykseen

Megasuosikkina pitkän matkaan kisaan kiihdyttänyt Main Stage ei erehtynyt Kaustisella, kun sai tehdä kärkipaikalla Santtu Raitalan kanssa mieleisensä juoksun.

Antti Ojanperän tallin Main Stage sai vetää avauslenkin kylmäverivauhdilla. Kisaan saatiin eloa, kun 1800 jäljellä Antti Ala-Rantala rikkoi jonomuodostelman noustessaan Mr Marvelousin kanssa toiselle ilman selkää.

Main Stagen ei tarvinnut vetää toistakaan kierrosta kuin 18-kyydillä, ja ori lisäsi hiljalleen vauhtiaan maalia kohti. Mr Marvelousin ravi sakkasi loppukaarteessa, ja Credit To Love kiri voittajaa lähimmäksi, mutta mitään uhkaa se ei voiton suhteen pystynyt langettamaan.

”Main Stage rauhoittui keulaan hyvin, ja loogiselta tuntui antaa sen mennä rauhassa”, Santtu Raitalan aloitti voittajahaastattelussa. ”Viimeksi vaikka hevonen Härmässä voitti, se joutui tosi kovan esityksen tekemään, että kiva kun päästiin nyt helpommalla. Matkan aikana piti miettiä, miten tempoa täsmäillään hyvin, ettei pätkänopeat vastustajat pääse yllättämään. Maalisuoralla Main Stage vaihtoi vielä kerran rytmiään ja tuli hallitusti maaliin asti. Tyytyväisiä ollaan siihen, että miten se on kehittynyt.”

Main Stage voitti 3100 metrin kisan 1,1-kertoimisena voittoajalla 17,9api.

Hopeamitalisti Credit To Lovea ajanut Jukka Torvinen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen.

”Mielestäni hevonen oli nyt hyvä, ja viime kerran vaisuus oli poissa. Tänä päivänä ei parempaan ollut saumaa lopunviimeinen, ja hävittiin tosi hyvälle hevosella vaan.”

Jukka Torvinen otti myös iltapäivän kuudennen lähdön jälkeen hieman kantaa rataolosuhteisiin.

”Rata ei ollut nopeimmillaan tuon lähdön aikana, mutta luulen sen paranevan ravien aikana.”

Toto75-2: Suursuosikkivoittajan vastapainoksi saatiin  iso yllättäjä, kun Mirva Janatuinen onnistui pitkästä aikaa nappiin valmentamansa Tähtitien kanssa.

Mirva Janatuinen ajoi Tähtitiellä optimistisesti, ja kasiradalta startannut kaksikko kiersi heti alussa hiillostamaan keulassa ravannutta valjakko Vellatar - Santtu Raitala. Yhdeksässä edelliskilpailussaan laukannut, mutta nyt ravia koko ajan polkenut, Tähtitie jyräsi maalisuoran alussa kärkeen ja voitti tosi vakuuttavasti.

Suosikki Lystilän Lento kiersi 2. ulos matkalla. Se laukkasi päätöspuolikkaalla, mutta voiton suhteen ei siinä ratkennut mitään.

Toto75-3: Mika Haapakankaan viikonvaihde oli täydellinen, kun eilisen Gogobet Sisun Isla-ajon voiton jatkoksi tuli 75-ykkönen Tattoo Avengerin kanssa.

Antti Teivaisen ajama Com Tuff poimi keulapaikan kiihdytyksen jälkeen, mutta matkavauhti pysyi reippaana. Välivuoden jälkeen loistotälliin noussut Tattoo Avenger liikkui kirivaiheessa napakasti ja voitti helposti. Sen voittoaika oli upeasti 12,7ake.

Toto75-4: Toinenkin kierroksen suurista suosikeista pystyi voittamaan, kun Heikki Mikkosen valmentama ja ohjastama Hipsun Poju voitti Härmän juhannusravien tavoin mailin matkalla.

Alkurynnistys oli tosi tulinen, kun Päivän Pokeri, Hipsun Poju, Kleppe Spödå ja Vilivillis tulittivat matkaan hippulat vinkuen. Kleppe Spödå osoittautui aluksi nopeimmaksi, tai sen kuski Antti Ala-Rantala päättäväisimmäksi – yhtä kaikki kaksikko johti alun.

Heikki Mikkonen kaasutti Hipsun Pojulla vaateliaana keulavaljakon rinnalle alkurynnistyksen jälkeen. Kaksikko pääsikin kärkipaikalle, jossa otti vauhdin välissä tosi alas. Hipsun Poju voitti hallitusti ennen pirteästi kirinyttä Erehystä ja Kleppe Spödåa.

Toto75-5: Lähdön käsikirjoitus meni uusiksi, kun lähdön suosikki Feeling Classy laukkasi jo ennen lähtölinjaa, eikä antanut laukkaansa ajoissa alas. Was Vegaz pääsi tällöin keulaan, josta Jarmo Saarelan ajama voittokone veti helposti perille asti.

Toto75-6: Iltapäivän päälähtö Festivaali-ajo meni Titolle keulajuoksun päätteeksi. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Toto75-7: Rivin päätti tammojen pitkän matkan volttikisa. Tapio Perttunen palautti Gloria Webin kultakantaan, vaikka kaksikko joutui matkaan yksin 60 metrin takamatkalta.

Ennen 75-kierrosta käydyn Salamakypärien viides osalähtö päättyi jymy-yllätykseen, kun Vilja Kivisen ohjastama Mr Money Robber oli kovavauhtisessa lopetuksessa kaikista pätkänopein. Patri Filatoffin ajama Ready Credit otteli toiselta ilman selkää parhaaksi ennen keulan kaksikkoa Sakari TalikkaBlue Cates.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi