Ranch The Rock kilpaili aikaisemmin Christa Packalénin ja Niki Finnströmin (kuvassa) treenistä.
Ranch The Rock kilpaili aikaisemmin Christa Packalénin ja Niki Finnströmin (kuvassa) treenistä.Arkistokuva: Anu Leppänen

Maisemaa vaihtaneelle Ranch The Rockille uran ensimmäinen täysosuma – tarina alkoi odottamattomasti

Pohjoiseen talvella muuttanut Ranch The Rock nappasi Oulun Toto5-raveissa uransa ensimmäisen voiton Jukka-Pekka Niskasen naruttelemana. 4-vuotiaan ykköstila oli harrastajavalmentaja Antti Sangin uran toinen. Se ensimmäinen näki päivänvalon niin ikään Äimärautiolla, mutta silloin elettiin kesää 2007.

Ranch The Rock latasi auton takaa räväkästi liikkeelle ja torjui keulakamppailussa Sweet Tonightin ja Cover Princen.

Ranch The Rock sai vetää kärjessä ilman painostajaa pitkään. Loppukaarteessa toista rataa vetänyt Short In Notes ja kolmatta ensimmäisenä kirinyt Uncia alkoivat painostaa kärkihevosta, mutta tämä lipui oikein hallittuun yllätysvoittoon.

”Oli mukava ja rauhallinen lämmitys. Lisättiin starttiin kokolaput, joilla se ennenkin oli kai juossut. Ruuna oli touhukkaana lähtöhommissa, en tiedä johtuiko varusteista”, Jukka-Pekka Niskanen pohti.

Ranch The Rockia ensimmäistä kertaa kuskannut Jukka-Pekka Niskanen arveli ajokkinsa voiton saavan jatkoa myöhemmin.

”Tällain kun jatkaa, ei viimeinenkään voitto ole. Positiivista oli, että se juoksi maaliin asti, eikä haistellut mitään.”

Ranch The Rock on kolmen koplan Ari Kotalan, Jussi Mäkisen ja Antti Sangin omistama 4-vuotias. Sen kaksi ensimmäistä kisaa uusista käsistä toivat kymppisijat, ennen kuin nyt tärähti ykkössija.

”Ihmeiden aika ei ole näköjään ohi! Tämä on niin harvinaista herkkua, että voisi melkein käyttää sanaa uskomatonta. Mulle on riittänyt, että jos hevonen rahoilla on joskus, voisi melkein kärrynpyöriä heitellä, jos siihen taipuisi”, Antti Sangi iloitsi.

Onni onnettomuudessa

Ranch The Rock siirtyi Antti Sangin valvovan silmän alle tammikuussa. Yhteinen taival sai ei toivotun startin.

”Olikohan se keskiviikkona 27. päivä tammikuun lopulla, kun edellisenä päivänä hevonen oli haettu kotiin. Laitoin hevosen ennen töihin menoa tarhaan. Mitään hätää sillä ei pitänyt olla, mutta kahdeksan maissa, kun tulin lääkkeet antamaan Oilhassanille, kävin vilkaisemassa tätä Rockia. Se oli melkein paniikissa, seisoi ja puuskutti silleen. En vienyt sitä sisälle, kun arvelin, että kyllä se tottuu. Ennen yhdeksää tuli viesti, että nyt se on karannut. Sisko ja hänen miehensä olivat saaneet parin kilometrin päässä hevosen kiinni. Onneksi se ei loukannut jalkojaan eikä mitään. Töiden jälkeen kävin hakemassa karkulaisen kotiin”, Antti Sangi muisteli turhankin jännittävää päiväänsä.

Liminkalainen Antti Sangi hoksasi jälkikäteen, miksi Ranch The Rock oli luultavasti pelästynyt.

”Aamulla oli suden jäljet ollut tuossa tiellä, että melkein tiedän miksi hevonen karkasi.”

Ranch The Rockin tallikaveri Oilhassan ei ollut aikaisemmin yhtä onnekas kuin nuorempi tulokas.

”Kukaanhan sitä nähnyt ei ole, mutta ainakin kokenut eläinlääkäri Henrik Wickström oli sitä mieltä, että purentajälki Oilhassanin jalassa passaa suden puremaksi. Nyt Oilhassan on sillä mallilla jo, että pitäisi sitäkin alkaa pikkuhiljaa taas ajamaan.”

Avoimessa lähdössä yllätys

Mauri Jaaran tallista toisen kerran startannut Shotproof nosti rivin arvon tuntuvaksi. Johtavan Orlando Knickin takana matkannut ruuna sai kiriväylän maalisuoralla ja tuli vetoapunsa ohi varmasti. Mauri Jaara oli lähdön jälkeen voittajahaastattelussa syystäkin tyytyväinen.

”Olen tykännyt hevosesta, ja se teki tosi hyvän juoksun. Korvat jäivät kiinni, ja kyllä tällä täällä pärjää!”

Rivin pankki MAS Champ ei ollut 2. ulkoa odotetun innokas ja jäi vaisulla suorituksella neljänneksi.

Jos ei Santtu Raitala onnistunut vielä MAS Champin kanssa, ehti punanutulle tulla kuitenkin kaksi voittoa pääpelin kohteissa, kun Samaras K.M.E oli väkevin Lantmännen Agro Stayer Cupissa ja Fancy Creek tammalähdössä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi