Morison ja Siru Juutinen kotikonnuillaan Pälkäneellä. Kuva: Anu Leppänen.
Morison ja Siru Juutinen kotikonnuillaan Pälkäneellä. Kuva: Anu Leppänen.

Maltin valtiaat – Morison kasvoi hitaasti kiiruhtaen Kavioliigalähtöjen tähdeksi

Hevosurheilun Kuukauden hevonen Morison voitti tammikuussa kolme kertaa ja oli kerran toinen.

Talven hallitsija Morison on 10-vuotiaana kuin varkain hiipinyt rotunsa korkeimmalle tasolle. Tällä kaudella se on toistaiseksi sekä nopein, että ylivoimaisesti eniten ansainnut suomenhevonen.

Vaikka vuosi on vasta aluillaan, varreltaan vaatimattoman ruunan sisällä jyllää voimaa ja tahtoa, joilla se on jo osoittanut kyvykkyytensä lähdössä kuin lähdössä.

Morison aloitti kilpauransa vasta kuusivuotiaana. Nytkin Siru Juutinen treenaa Morisonia maltillisesti. Se on normaalisti kolme kertaa viikossa aisoissa.

"Sitten kun ajan reippaasti, niin mennään reippaasti, mutta muuten se saa pysähdellä ja vaikka syödä havuja", Juutinen sanoo.

Perjantailehdessä kerrotaan myös, että Marttilassa sijaitsevalla Kylämäen Hevostilalla lypsetään tammanmaitoa. Elina Kylämäki kuvailee, että tammat kokevat hänet lypsäjänä kuin kakkosvarsakseen.

Tiede-palstalla pohditaan australialais-kanadalaisen tutkimuksen pohjalta, vaikuttaako käsittelijän sukupuoli hevoseen.

Suomen mahdollisesti vanhin ponivalmentaja Veikko Tikkinen, 75, innostui poneista aikuisiällä. Tikkinen omistaa kaksi suomenhevosta ja ponin, joita hän valmentaa.

Mikkelissä lauantaina Toto75-raveissa juokseva Rallston on melkoinen vilperi. Jani Ruotsalainen tietää hevosensa metkut, mutta myös sen, että radalla se tekee kaiken oikein.

Ratsastuksessa muistelemme suomenhevosori Olvea, joka voitti Arto Vahteran alla estemestaruuden kolme kertaa peräkkäin 1990-luvun vaihteessa ja saavutti estemestaruuskultien lisäksi kolme kenttämestaruushopeaa sekä estemestaruuspronssin.

Esteratsastuksen monitoimimies Antti Ahlbomin elämä on ollut ihmeellinen. Eläkepäiviään Ypäjällä sijaitsevassa mökissään viettävä Ahlbom seuraa urheilusydämellään tarkoin Keski-Euroopasta jalansijaa etsiviä suomalaisia.

Koulutuskoosteessa ilmenee, että perustutkinto kysyy nykyään yrittäjähenkeä, kun oppilaitokset kehittävät uusia koulutussisältöjä nykyperusteiden pohjalta.

Hevosurheilu ja 7 oikein palvelevat paitsi printtinä, myös diginä.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi