Manny Muscle jää talveksi Suomeen – hoitajan paikka auki
Hannu Laakkonen otti kovaluokkaisen Manny Musclen talveksi työn alle Jokimaalle.Kuva: Anu Leppänen

Manny Muscle jää talveksi Suomeen – hoitajan paikka auki

Hannu ja Mikko Laakkosen 4-vuotislahjakkuus ei lähde Ruotsin Breeders’ Crowniin vaan siirtyi Jokimaalle Hannu Laakkosen valmennukseen.

3-vuotiskautensa Breeders’ Crowin kakkossijaan päättänyt Manny Muscle aloitti 4-vuotiskautensa lupaavasti Margaretas Tidiga Unghästserien voitolla. Sen jälkeen se tähtäsi Ruotsin isoimpiin 4-vuotislähtöihin ja ehti jo osallistuakin Åbyn Kungapokalenin karsintoihin, mutta sitten lievä hankosidevamma katkaisi kauden.

Ori tuli Suomeen tutkittavaksi ja toipumaan, ja ensimmäisten arvioiden mukaan sen oli mahdollista ehtiä loka-marraskuussa ajettavaan Breeders’ Crowniin. Nyt peli puhallettiin kuitenkin poikki ja tähtäin siirrettiin suosiolla ensi kauteen.

”Oriille kuuluu hyvää: se menee hölkkää, ja sillä saisi ajaa jo hiljaisia vetojakin. Mutta Breeders’ Crowniin olisi tullut liian kiire, sellaista riskiä ei haluttu ottaa. Niin koviin lähtöihin ei ole järkeä lähteä puolikuntoisena leikkimään, loukkaantumisriski kasvaisi oleellisesti”, Hannu Laakkonen perustelee.

”Otin hevosen itselle, ja se jää talveksi tänne. Katsotaan sitten keväällä, jääkö se Suomeen kilpailemaan vai lähteekö se Ruotsiin.”

Suur-Hollola-ajon Viisivuotistähden voittanut Always Ready sairastui elokuussa, mutta palasi tällä viikolla valmennukseen.

”Yllättävän sitkeässä oli tauti, kolme viikkoa oli ajamatta. Nyt kun päästiin aloittamaan taas treenaus, se palaa varmaan radoille loppukuusta tai ensi kuussa”, Laakkonen suunnittelee.

Sekä Manny Muscle että Always Ready ovat toistaiseksi ilman vakituista hoitajaa Jenny Ruodin lähdettyä uusiin töihin.

”Täytyy olla kokenut, että handlaa kaikki hommat. Hevosia on tällä hetkellä kolme, ja neljää enempää en otakaan”, Hannu Laakkonen linjaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi