Markku Niemisen ja Suomen Hippoksen välinen kiista ratkotaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Markku Niemisen ja Suomen Hippoksen välinen kiista ratkotaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.Arkistokuva.

Markku Nieminen haastaa Hippoksen oikeuden langettaa elinkeinon harjoittamisen estävä kilpailukielto

Niemisen ja Hippoksen välinen oikeudenkäynti alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina 7.11.

Oikeudenkäynti juontaa juurensa Suomen Hippoksen kesällä 2021 Markku Niemiselle lääkeainerikkomuksesta langettamasta kuukauden kilpailukiellosta ja 3000 euron sakosta. Syy oli Willow Priden 15.5.2021 Kuopion raveissa antama positiivinen virtsanäyte, joka sisälsi vähäisen määrän mefenaamihappoa.

Nieminen kiisti lääkettä käytetyn hänen tallissaan ainakaan 15 vuoteen eikä hyväksynyt rangaistusta. Nieminen epäili Willow Priden saaneen lääkettä siivoamattomasta vieraskarsinasta kyseisissä Kuopion raveissa. Suomen Hippos vetosi valmentajavastuuseen, myös kilpailupaikalla, eikä ravituomioistuin muuttanut tuomiota Niemisen valitettua siitä.

Yhdistyksen langettamaa tuomiota Niemisen ei ollut mahdollista viedä siviilioikeuteen. Nyt hän haastaa Suomen Hippoksen oikeuden langettaa elinkeinon harjoittamisen estävä kilpailukielto ja vaatii Länsi-Uudenmaan käräjäoikeutta vahvistamaan, että Suomen Hippoksen kurinpitoelimen antama päätös on mitätön. Ennakkotapauksena Nieminen vetoaa ihmisurheilijan taannoin dopingista Suomen Urheiluliitolta saamaan 4 vuoden kilpailukieltoon, josta Korkein oikeus antoi vuonna 1998 ammattiurheilijalle luvan viedä dopingtuomio tuomioistuimeen.

Niemisen kanne on periaatteellinen, sillä oikeudenkäyntikulujen lisäksi hän hakee Hippokselta elinkeinon harjoittamisen estämisestä ja mainehaitasta vain muodollista 1000 euron vahingonkorvausta.

Suomen Hippos näkee erona em. ennakkotapaukseen ammattiurheilijan saaman kilpailukiellon pituuden ja sen, että neljän vuoden kilpailukielto tarkoitti käytännössä koko kilpailu-uran ja siihen liittyvien taloudellisten etujen päättymistä. Kuukauden kilpailukiellon taloudelliset vaikutukset Niemiselle Hippos näkee vähäisinä.

Markku Niemistä edustaa asianajaja Hannu Kalkas, Suomen Hipposta asianajaja, varatuomari Kari Eriksson. Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkoon asti.

Markku Niemisen ja Suomen Hippoksen välinen kiista ratkotaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Willow Prideltä positiivinen näyte – Nieminen: ”Käytännössä mahdotonta, että olisi meiltä”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi