Seppo Markkula on joutunut pitämään kahteen otteeseen sairauslomaa.
Seppo Markkula on joutunut pitämään kahteen otteeseen sairauslomaa.Kuva: Jarno Unkuri

Seppo Markkula palaa ajotehtäviin Porissa - ”Toivottavasti ei ole vire hukassa"

Seppo Markkula ajaa kotiratansa T75-kierroksella viittä hevosta.

Seppo Markkula on joutunut olemaan sivussa ajotehtävistä tammikuun lopulta alkaen. Taustalla ovat terveysmurheet, jotka pakottivat 62-vuotiaan kuskin sairauslomalle jo viime kesänä. Paksusuolen tulehdus vaati leikkaushoitoa, ja Markkula pysytteli pois rattailta toukokuun alusta elokuun alkupuolelle.

Jälkimmäisen sairausloman taustalla on korjausleikkaus. ”Se tuli ihan yllättäen, ei antanut mitään merkkejä”, Markkula kertoo. ”Nyt kaikki on ihan ok.”

Heppa-järjestelmä kertoo Markkulan ohjastaneen urallaan 18 660 lähtöä. Kärryillä istumisen lisäksi iso osa ajasta kuluu auton ratissa.

”Mutta nyt on täytynyt mennä terveys edellä ja olla ihan rauhassa. Millään hokkuspokkus-tempuilla ei olisi parantunut.”

Tänä vuonna vasta 40 lähtöä ohjastanut Markkula palaa kilpa-areenoille kotiradallaan Porissa tänä lauantaina. Hänellä on 75-kierroksella kaikkiaan viisi ohjastettavaa.

”Toivottavasti ei ole vire hukassa. Ihan mukava on tietysti palata”, Markkula naurahtaa. ”Tietysti kun on ollut viimeisen vuoden aikana lähes puoli vuotta pois, niin hevosia voi olla ainakin alkuun vähän vähemmän.”

Markkulan Porin ohjastettavissa on useampi hänelle entuudestaan tuttu hevonen. Yksi sellainen on Janne Bährendin valmentama Karlo, joka lähtee kylmäveristen Kultaloimeen kolmosradalta.

”Vielä en ole listoja niin tarkkaan katsonut, mutta Karlon kanssa on tietysti kiva nähdä, miten pitkän matkan kisassa käy.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi