Seppo Markkula on ajanut urallaan 1931 voittoa.
Seppo Markkula on ajanut urallaan 1931 voittoa.Kuva Jarno Unkuri.

Seppo Markkula sairauslomalla määrittelemättömän ajan – "Mystinen homma"

Seppo Markkulan hinku raviradoille on edelleen kova.

Ammattiohjastaja Seppo Markkulaa ei olla nähty raviradoilla ohjastustehtävissä 6. maaliskuuta ajettujen Vermon ravien jälkeen.

”Niskassani välilevy painaa ikävästi hermoa vasten, ja tämä aiheuttaa ikävän tuntuista säteilyä käteeni. Sen vuoksi en ole nyt pystynyt lähtemään mihinkään suuntaan”, Markkula avaa.

Vaivasta eroon pääseminen ottaa aikansa, eivätkä lääkäritkään ole voineet antaa tarkkaa toipumisarviota. Markkula kertoo ottavansa siihen saakka rauhallisesti, kunnes käsi pelaa taas moitteettomasti.

”Mielellään ei lähdetä leikkaamaan, joten paranemisessa voi pahimmassa tapauksessa mennä vielä useampi kuukausi. Tai sitten tämä menee jo muutamassa viikossa ohi. Kukaan ei tiedä tarkkaan”, Markkula sanoo.

Positiivista kuitenkin on, että vaiva on jo kohenemaan päin.

”Alkuun tuntui, ettei vaatteita edes tahdo saada päälle, mutta nyt nuo asiat jo hoituvat moitteetta. Mystinen homma, kun istuminen on kaikista pahinta. Nojatuolissa makaa ihan mielellään, mutta autossa olo tuntuu pahalta.”

1931 voittoa urallaan ajaneen Markkulan viime kaudet ovat olleet katkonaisia terveysmurheista johtuen. Nykyistä vaivaa lukuun ottamatta vointi on muuten hyvä ja paloa kilvanajoon edelleen löytyy. 

”Tämä vaiva ei antanut mitään merkkiä tulostaan vaan tuli täysin yhtäkkiä. Toipuminen ottaa aikansa, mutta palataan sitten radoille, kun ollaan paremmassa kunnossa”, Markkula vakuuttaa.

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi