Galileo Journey aloitti uransa kuudella voitolla kahdeksasta ensimmäisestä startista.
Galileo Journey aloitti uransa kuudella voitolla kahdeksasta ensimmäisestä startista.Kuva: Lars Jakobsson / Kanal75

Markus Porokalle mielenkiintoinen vahvistus Ruotsista – ”Viisi Solvallan voittoa kertoo paljon”

Katja Melkolta uransa nelivuotiaana huippuottein aloittanut Galileo Journey muutti torstain vastaisena yönä Juukaan.

Galileo Journey voitti ensimmäiset kolme starttiaan ja kuusi kahdeksasta ensimmäisestä startistaan Katja Melkolta Ruotsissa, mutta sitten tahti hiipui ja laukatkin astuivat kuvaan. Kun kurssi ei kääntynyt Kai P Jussilan tallissakaan viime syksynä, omistajat Timo Väänänen ja Juha-Pekka Kaiholehto myivät ruunan Akseli Nevalaisen kokoamalle porukalle ja se muutti Suomeen.

”Akselin vanhemmat kasvattavat N.P.-hevosia, ja niiden kautta ollaan tutustuttu”, Markus Porokka taustoittaa.

Juukaan Galileo Journey tuli pienen mutkan kautta.

”Se oli viikon Tampereella, missä sitä tutkittiin ja hoidettiin Teivon klinikalla ja missä Tuula Pursiainenkin käsitteli sitä. Ei siinä pitänyt vikaa olla, mutta kyllä siitä jotain löytyi. Parantamisen varaakin pitäisi olla.”

”Ja niin tietysti pitääkin olla, eihän se tuollaisena pärjäisi, kun on hyppinyt ja pomppinut. Luokkaa löytyy, viisi Solvallan voittoa kertoo paljon, mutta muutosta pitää saada. Mitään operaatioita hevoselle ei tarvinnut tehdä, mutta muutama kuukausi varmaan menee, ennen kuin tullaan radoille”, Porokka arvelee.

Lauantaina hän matkaa Virin Urhon kanssa Mikkelin T75-raveihin. Viime viikko oli kaksijakoinen, kun maanantain Kuopion huippuesitystä seurasi lauantaina floppi Oulussa.

”Säätöhommista se on vaan kyse, kun maanantaina ori meni 27:ää eikä muutama päivä myöhemmin enää oikein mihinkään. Santun (Raitala) kanssa pitää vielä miettiä, millaisella sekillä Mikkelissä ajetaan, mutta parempaan Urho ilman muuta pystyy”, valmentaja uskoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi