Henna Halme nosti piiskan pystyyn voiton merkiksi.
Henna Halme nosti piiskan pystyyn voiton merkiksi.Kuva: Pekka Salonen

Marschall Match esitti parastaan – pitkänmatkalaisilla liki 1200 kilometrin hukkareissu

Vermon Toto65-rivi alkoi kotivoitolla, kun Veijo Heiskasen valmentama Marschall Match jyräsi vakuuttavalla esityksellä parhaaksi. Suosikki Kitzune G.G. ei päässyt haaverin myötä osallistumaan ollenkaan.

Enintään 110 000 euroa ansainneiden ryhmäajon starttihetki viivästyi, kun ensimmäisessä kokoontumisessa Kitzune G.G. ei ollut ohjastajansa Antti Teivaisen hallinnassa, ja kovasti menohaluinen tamma rysäytti vauhdilla puomiin. Lähtö uusittiin, ja eläinlääkäri ei antanut Kitzune G.G.:lle lupaa kilpailla.

Kitzune G.G. matkasi Vermoon kaukaa Kajaanista, ja tamman valmentaja-osaomistaja Kyösti Lindgren oli tilanteesta luonnollisesti harmissaan.

”Teivainen vetäisi laput alas ennen lähtöä, silloin sille tulee painetta. Se tahtoo kovasti eteenpäin mennä”, Kyösti Lindgren selosti TotoTV:n haastattelussa. ”Tosi harmillinen tilanne. Hevosen huulipielestä vähän verta tulee, sen takia sen poistivat. Keljuttaa kyllä, kun on tultu tosi kaukaa ja tamma oli yksi voittajasuosikeista. Olisin voinut luvata, että voitetaan lähtö ravilla, sama mitä vauhtia mennään.”

Antti Teivainen kertoi myöhemmin illalla näkemyksensä tapahtuneesta.

”Taustajoukkojen kanssa oli sopimus, että vetolaput vedetään silmille minuutti ennen lähtöhetkeä. Hevoselle tuli ruutia hirveästi, ja olin matkustajana. Onneksi ei käynyt sen kummemmin. Päällisin puolin kaikki näytti hevosella hyvälle, mutta en tallialueella ole käynyt.”

Lähtö starttasi matkaan kuuden valjakon voimin. Tuomas Korvenojan suojatti BWT Caesar avasi keulaan, josta Korvenoja myös taukohevosella ajoi.

Henna Halme ei pystynyt Marschall Matchin kanssa sisäradalta puolustamaan paikkaansa, mutta kaksikko nousi nopeasti toiselle radalle. Marschall Match suorastaan pamautti kärkeen loppukurvissa, eikä antanut selässään vaanineelle Frankenstein Amille ja kumppaneille mitään palaa haastamiselle.

Reima Kuisla Stable Oy:n omistama Marschall Match voitti ennätyksellään 11,7aly.

”Antin hevonen, kun jäi pois, juoksunkulku muuttui, enkä satsannut alkuun niin kovaa. Ajattelin, että lopussa ehtii. Halusin ajaa vapaata rataa ja antaa mahdollisuuden”, Henna Halme perusteli. ”Korvat jäi vetämättä, ja tuntui ruutia jäävän. Hevonen on nyt kyllä hyvässä kunnossa. Sillä on huonoja lähtöpaikkojakin ollut, muttei se ole ihan tällainen ollut muutenkaan kuin tänään.”

Tuplaa voittosumma –lähdössä Antti Teivaisen ja Kilchomanin juoksu alkoi huonosti, mutta meni lopulta mukavasti, kun Kilchoman pääsi sisäradalta tulemaan sujuvasti ja pääsi kirimään 4000 euron arvoiseen voittoon selvällä marginaalilla. Juhani Tapanin 3-vuotiaan ennätys kirjataan nyt lukemin 14,8ake.

Lue lisää Vermon raveista 12.10. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 6.10. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 1 Marschall Match, 0,79 euroa

T65-2: 3 Precious Rock, 5 %, 6,08 e

T65-3: 6 Kilchoman, 9 %, 62,20 e

T65-4: 11 Säfööri, 12 %, 310,76 e

T65-5: 6 Over My Shoulder, 24 %, 628,67 e

T65-6: 7 It's Raining Men, 15 %, 2486,11 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2486,11 euroa

Viisi oikein 86,44 e

Vaihto: 140 439,14 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi