MAS Capacity hallitsi Suur-Hollola-ajon välierää vuosi sitten keulapaikalta.
MAS Capacity hallitsi Suur-Hollola-ajon välierää vuosi sitten keulapaikalta.Kuva: Roosa Lindholm

MAS Capacity sai kutsun Seinäjoelle - An-Dorran kilpailuohjelma mietityttää järjestäjiä

Seitsemäntenä Seinäjoki Raceen kutsuttiin Katja Melkon valmentama viime vuoden Suur-Hollola-kakkonen MAS Capacity.

MAS Capacity on avannut kautensa Ruotsissa kahdella tyylikkäällä voitolla. Viimeksi Solvallassa syntyi myös uusi ennätys 11,9.

”Melkko-Sorosen menestystaival Ruotsissa jatkuu laajalla rintamalla. MAS Capacity on iso osa tätä menestyskulkua. Hevosen kauden aloitus on osoittanut sen olevan valmis yhä suurempiin, kansainvälisiin tehtäviin. Vauhdikas, jaksava ja ennen kaikkea nouseva tähti”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää kuvailee.

”Hevonen on mennyt talven aikana vielä paljon eteenpäin viime vuodesta, sen näkee päällepäinkin, ja tosi tyytyväisiä ollaan hevoseen ja sen valmentajiin. Älyttömän iloisia ollaan, että päästiin tällaiseen lähtöön mukaan”, omistajakimpan vetäjä Juhani Korhonen kiittää.

VIime startista tulee Seinäjoelle 3,5 viikon starttiväli. Janne Soronen valmentajatiimistä ei ole siitä huolissaan.

"Aika hyvä hevonen oli puolen vuoden tauoltakin", hän muistuttaa. "Ilman kutsua Seinäjoelle olisi startattu ensi viikonloppuna Rommessa, joten Seinäjoki Race siirsi starttia vain viikolla. Kovaan lähtöön olisi tärkeää saada hyvä lähtöpaikka. MAS Capacity on oppinut lähtemään lujaa ja pystyy hyödyntämään hyvät paikat", Janne Soronen juttelee.

23.4. ajettavan Seinäjoki Racen listalla oli ennestään kuusi hevosta: Willow Pride, Dear Friend, Martin de Bos, Kali Smart, Deangelo ja Selmer I.H. Jakamatta on vielä kolme paikkaa.

Reino Palomäki ilmaisi viime viikolla Hevosurheilulle halukkuutensa olla edelleen mukana An-Dorralla, vaikka startti olisi (Best Ladyn ja Tammaderbyn karsinnan jatkoksi) 5-vuotiaalle tammalle kolmas viikon sisään. Seinäjoella suhtaudutaan asiaan varauksellisesti.

”Haluamme ensisijaisesti mukaan sellaisia hevosia, jotka keskittyvät lähtöön koko viikon. Emme haluaisi ottaisi riskiä, että välistartissa sattuu tai ilmenee jotain, mikä estää osallistumisen”, Mikael Mattfolk järjestäjätiimistä perustelee.

MAS Capacity hallitsi Suur-Hollola-ajon välierää vuosi sitten keulapaikalta.
An-Dorran kilpailusuunnitelmat ennallaan – ”Tammaderbyn karsinta käy meille hiitistä”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi