MAS Champ käänsi kentän Kavioliiga GP:ssä Santtu Raitalan ajamana. Kuva: Anu Leppänen.
MAS Champ käänsi kentän Kavioliiga GP:ssä Santtu Raitalan ajamana. Kuva: Anu Leppänen.

MAS Champ lähes toivottomista asemista voittoon - Lissun Eerikki laittoi rataennätyksen uusiksi

Lauantain Toto75-voittajat ratkottiin Kuopion Sorsasalossa. MAS Champ kiisi tykkikirillä ykköseksi. Lissun Eerikki laittoi rataennätyksen uusiksi.

Lämminveristen Kavioliiga Grand Prix päättyi Antti Ojanperän tallin juhliin, kun MAS Champ kiri lähes toivottomista asemista voittajaksi.

Lähtökiihdytyksessä nopein oli Willow Pride. Ensimmäisellä takasuoralla Hannu Korpi nosti sisäradalta Grainfield Aidenin toisen radan vetojuhdaksi. Näin ollen alussa takajoukkohin pakitelleen MAS Champin juoksupaikaksi jäi 4. ulkona. Matkavauhti lähdössä oli maltillista, kun ensimmäinen tuhat mentiin vain 14,5-vauhtia.

Viimeisen kaarteen puolessa välin Santtu Raitalan käännettyä MAS Champ kiriin ulkoradoille maisema vaihtui tehokkaasti ja 6-vuoden ikään varttunut ruuna kiri juuri ennen maalilinjaa ykköseksi. Voitto oli MAS Champille kolmas perättäinen.

"Suoritus oli ihan älytön. Vetää jopa vähän sanattomaksi", Santtu Raitala luonnehti. "Lähtö oli jo ennakkoon asetelmiltaan tosi vaikea meille ja hevosta on rakennettu tosi pitkään niin tuntui, että paikka johtavan rinnalla ei ole nyt tässä se paikka, johon halutaan. Se tuli kyllä takajoukoista ihan älyttömän kovaa maaliin. Ei liikaa ylisanoja voi antaa esityksestä."

"Toivon, että päästään jatkossa ajamaan Massin kanssa säännöllisesti kilpaa, kun tämä tykkää kilpailla. Toivottavasti päästään osallistumaan mukaan myös isoihin lähtöihin", Raitala jatkoi.

Ojanperän talli jatkoi menestyskulkuaan päätöskohteessa Main Stagen kirmatessa keulapaikalta voittoon 10-vauhtisessa lopetuksessa.

Kylmäveristen Kavioliiga Grand Prixin voittajaksi tsemppasi johtavan rinnalta väkivahvan esityksen päätteeksi Lissun Eerikki. Ellin Sisu avasi kiihdytyksessä odotetusti keulapaikalle vetämään joukkoja. Vauhti oli koko matkan reipasta, sillä kierroksen väliajaksi kellotettiin 20,0. Loppusuoralla Lissun Eerikki vyöryi vastustamattomasti voittoon ohi keulassa juosseesta Ellin Sisusta. Voittotulos oli hieno 20,4, joka on samalla Kuopion raviradan uusi rataennätys.

"Esitys oli kyllä tosi hyvä. Se on tänä vuonna ollut näissä lähdöissä niin hyvä, että osasi pärjäämistä kyllä odottaa, vaikka se ei vielä tänä vuonna ollut mailia juossut. Tänään minua jännitti jotenkin ihan erityisen paljon. Viimeisessä kaarteessa toivoin, että pysyisi nyt vaan ravilla ja olisi edes toinen", Minna Luukkonen kommentoi Lissun Eerikin päivän esityksestä.

"Voittoaika oli tänään kyllä ihan älyttömän kova. Harmittaa vaan, kun se rikkoi meidän Bokerin rataennätyksen", Luukkonen nauroi.

Seppo Markkula latasi 3-vuotiaiden lämminveristen SHKL Cup-finaalissa heti lähtökiihdytyksessä keulaan suosikki Deep Blue Fontilla. 12,5-vauhtisen avauksen jälkeen vauhti rauhoittui hieman, kun kierros mentiin aikaan 15,0. Sipi Erkkilän valmentama ori hallitsi lähtöä vaivatta maaliin saakka ja lunasti 10 000 euron ensipalkinnon voittotuloksella 15,0.

”Ihan hyvältä sen meno tänään näytti”, Erkkilä kertoi lähdön jälkeen.

Vaikka Deep Blue Font oli lähdön selvä suosikki, niin valmentaja ei ollut lähtenyt matkaan henkseleitä paukutellen.

”Tämä on vielä kokematon varsa ja lähti ekaa kertaa juoksulangalta. Lisäksi alla oli vielä pitkä kuljetus tänne, joten kyllä tässä oli paljon muuttuvia tekijöitä, mutta onneksi kaikki meni hyvin.”

Ensimmäistä kertaa ravatussa Venice-ajossa tammat pääsivät hyväksytysti matkaan vasta kuudennella yrityksellä. Voittajaksi lopulta selviytyi johtavan kannassa nappireissun saanut Poetry In Motion. Voittotulos oli 14,5 ja lähdön ykköspalkinto komeat 10 000 euroa.

Kolmannen kohteen kiihdytys oli laukkojen sävyttämä ja keulassa lopulta juoksi Kari Venäläisen ohjastama Villikuti. Se sai vetää ensimmäisen kierroksen maltilla, kunnes kolmannella puolikkaalla vauhti kiristyi lukemiin 25,5. Villikuti piti varmanoloisesti vastustajat takanaan 23,5-vauhtisessa lopetuksessa ja kaunisteli volttiennätystään lukemiin 26,8. Villikuti oli samalla myös kierroksen suurin yllättäjä kahden prosentin peliosuudellaan.

Uljas Suomalainen hallitsi päivän pääpelin avauskohdetta näytöstyyliin keulapaikalta valmentaja Tapio Perttunen rattaillaan. 9-vuotiaan Sirpan Sisun jälkeläisen on kasvattanut Nea Interiors Oy ja sen omistaa Talli Nea&Merja akselilta Lahti-Joensuu. Säihkeen Sähinä avasi lähdössä 6-vuotiskautensa hienolla kakkossijalla.

Arsi Skytän valmentama Special Envoy U.S. esitti keulasoolon ravit avanneessa lämminveristen montén SM-karsinnassa. Voittotulos oli 14,0.

Alpertto ravasi itsensä valiojuoksijaksi kiskoen täyden matkan keulapaikalta läpi aikaan 24,8. 8-vuotiasta oria valmentaa Jarmo Leinonen.

Lue myös, miten kävi Kuopio Stakesissa. Uutinen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi