MAS Champ rymisteli viime vuonna kansalliselle huipulle. Kiritykkiä juhlitaan tänään Suur-Hollola-ajon sankarina. Kuva: Roosa Lindholm.
MAS Champ rymisteli viime vuonna kansalliselle huipulle. Kiritykkiä juhlitaan tänään Suur-Hollola-ajon sankarina. Kuva: Roosa Lindholm.

MAS Champ Suur-Hollola-ajon sankari – taustajoukkojen tunnemyrskyt saivat jatkoa

Kaksi viikkoa sitten Kymi GP:n jälkeen MAS Champ paljastui kipeäksi ja alkoi kilpajuoksu kelloa vastaan kohti Suur-Hollolaa. Tämän viikon torstaina taustajoukkojen maailma pysähtyi ja tänään sunnuntaina MAS Champ voitti Suur-Hollola-ajon.

Perjantaina MT Ravinetti uutisoi MAS Champin valmentaja Antti Ojanperän joutuneen onnettomuuteen, jossa hänelle tuli murtuma kyynärpäähän ja lantioon. Vakavin asia havaittiin tutkimuksissa, kun häneltä löydettiin sydänvika, joka vaatii operaation tulevina viikkoina. On siis sanomattakin selvää, että kuluva viikko on ollut erityisesti Ojanperän puolisolle Jutta Ihalaiselle aikamoinen.

Ojanperän valmennustallin lämminveristen lippulaiva MAS Champ ei kuulunut eilisten kolmen Suur-Hollola-ajon välierävoittajan joukkoon, mutta teki hänniltä vahvan kirin.

"Olin tyytyväinen eiliseen juoksuun. Hevonen oli toissa kerralla Kymi GP:ssä kipeä ja sen juostiin aikaan vastaan, että miten saadaan hevonen hyväksi tänne. Etukäteen määritelty oli niin, että koitetaan päästä finaaliin. Hevonen esitti hyvän loppuvedon ja me oletettiin, että se parantaa tälle päivää", ohjastaja Santtu Raitala kommentoi voittajahaastattelussa.

Välieräkolmonen teki finaalissa 4. ulkoa upean kierroksen kirin ja puristi niukkaan voittoon ajalla 12,1ake. Toiseksi sijoittui Katja Melkon valmentama MAS Capacity/Antti Teivainen ja kolmas oli Pekka Korven treenaama Run For Royalty/Ari Moilanen.

"Hevonen oli jo lämmityksestä alkaen paljon keskittyneempi. Eilen se kohelsi ja oli innokas. Piti miettiä, kun Keilalla (Stonecapes Queila) lähdettiin kolmannelle, että lähdetäänkö perään vai säästelläänkö kiriä myöhemmäksi. Toisaalta tuntui, että siinä on hyvä vetoapu pitkäksi aikaa, niin lähdettiin Massin kanssa sitten siihen. Oltiin selässä jälkikäteen ajateltuna metri pari liian pitkään, kun vauhti pääsi hiljenemään hetken siinä ja kärki karkaamaan", Raitala pohti loppukaarteen ratkaisuja.

96 000 euron arvoista ykkössijaa se ei kuitenkaan vienyt.

"Kun hevonen voittaa 11 paikalta tällaisen lähdön, se on tosi hieno esitys hevoselta. Tämä on tässä kohtaa niin unelmien täyttymys, ettei mitään rajaa. Massin kanssa on menty koko vuosi Suur-Hollolaa kohti. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut ihan syvältä tämän hevosen ja tämän hevosen taustajoukkojen kanssa."

"Ei niin isoja lähtöjä pystytä Massin kanssa tässä maailmassa voittamaan, että ne olisivat tärkeimpiä mitä Antti (Ojanperä) meille kellekään", Raitala herkistyi.

Jutta Ihalainen kertoi, että MAS Champ vietti välierän ja finaalin välisen yön Lahdessa eikä matkustanut takaisin kotitalliin Pihtiputaalle.

"Täällä on ollut tosi hyvä olla ja Anniksen (hevosen hoitaja Anniina Pekonen) kanssa nukuttiin hevosautossa ja siinäkin oli ihan hyvä olla. Me ollaan vain keskitetty siihen, että tehdään parhaamme. Olen Antille luvannut, että se saa olla meistä ylpeä. Antti on ollut tosi kipeä eilisen käsileikkauksen jäljiltä, mutta ilmeisesti se leikkaus onnistui. Antti on sydänosastolla hyvässä hoidossa ja tarkkailussa. Jos voisin arvella, niin tämä ainakin mielialaa nostattaa."

Onnelliset omistajat

MAS Champin omistaa Team Massi, johon kuuluu mm. Tir Du Caux'n omistajana ja Thai Explosiven osaomistajana tutuksi tullut Kyösti Ylivallo sekä raviurheilumedian vahva nimi Joonas Teerikorpi. Ylivallon ja Team Ojanperän yhteistyö alkoi Tir Du Cauxista.

"Se oli se ikimuistoinen Ranskan reissu ja Tir Du Caux'n osto, mistä kaikki alkoi. Kiitollinen olen ja toivotan Antille kaikkea hyvää", Ylivallo sanoi.

Teerikorpi tuumi ennen lähtöä, että kolmossija lähtöpaikalta 11 olisi kuin voitto. Hän nappasi aikoinaan MAS Champista viimeisen omistusosuuden.

"Meillä oli Norjasta ostettu hevonen, ja sen kanssa ei onnistuttu. Sitten sanoin Antille, että olisi kiva lähteä johonkin hyvään hevoseen mukaan. Antti sanoi, että tästä on yksi osuus vielä kaupan. Hevonen oli silloin 2-vuotias ja juossut opetuslähdön Kuopiossa. Sen kattelin siinä ja samalla puhuttiin puhelimessa ja sovittiin kauppa. On vähän sekava olo. Ihan uskomaton hevonen ja Antille paljon terveisiä."

MAS Champin on kasvattanut MAS Breeding Oy. MAS-kasvateille Capacityn kakkossijan myötä kilpailu oli jättipotti. Champ erottui joukosta jo varsana.

"Kun istui ensimmäisen kerran kärryillä ja ajoi kaksi kierrosta hölkkää, niin sillä oli erilaiset potkut kuin muilla", Martti Ala-Seppälä kuvaili.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi