Mascate Match pinkoi mailin kymppiä - Golden Tricks pysyi niukasti takana
Pekka Korpi jakoi kiitosta Mascate Matchille, jonka huippukunto on tähdätty vasta derbyyn.Kuva: Anu Leppänen

Mascate Match pinkoi mailin kymppiä - Golden Tricks pysyi niukasti takana

Eugen Pylvänäisen muistoajo oli jo ennakkoon yksi Mikkelin sunnuntaipäivän kohokohtia, ja siitä kehkeytyi suorastaan ikimuistoinen taisto kahden huippukovan 4-vuotiaan tamman välillä.

Yhdysvalloissa syntynyt Golden Tricks on voittanut Daniel Redenin hoivissa isoja lähtöjä Ruotsissa, mutta sisäradan lähtöpaikka ei ollut sille suosiollinen, kun kolme suomalaista ikätoveria pyyhälsi lähtösuoralla sen edelle. Ohjissa olleelle Johan Untersteinerille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin nostaa ajokkinsa toisen radan vetojuhdaksi.

Mascate Match joutui toisaalta samaan aikaan kiihdyttämään erittäin lujaa, jotta ensinnäkin varmisti Club Nord Yankeen pysymisen ulkopuolella ja toiseksi pääsi tallikaveri Arctic Emman ohi kärkeen.

Koko avauspuolikas mentiin niukasti alle 1.10:n kyytiä, eikä tahti siitä juurikaan laantunut, kun Golden Tricks tuli vaativasti Mascate Matchin rinnalle.

Loppukaarteessa oli kiihdytyksen jälkeen toinen ratkaisupaikka. Golden Tricks pääsi keräämään siinä uutta virtaa Mascate Matchin takana ja puristi loppuhetkillä lähes täysin vierelle.

"Olisi pitänyt itse ajaa rauhallisemmin se viimeinen kurvi, mutta kun oli joutunut menemään koko aika niin kovaa, niin ajattelin, että koitetaan jatkaa sitä samaa vauhtia. Aika lähelle tuli sitten Johan", Pekka Korpi ruoti ajoaan.

Mascate Matchin ajaksi koko mailin matkalla tuli 10,0a, jolla ikäluokan tammojen SE parani kotimaisten osalta peräti 1,7 sekuntia.

"Nuo aikaisemmat ovat olleet aika helppoja juoksuja sille, että se on hyvä, kun joutuu menemään välillä tosissaan. Kyllähän tämä hevonen on näyttänyt, että se on uskomaton hevonen. Todella hirveä kapasiteetti ja kaikin puolin tosi helppo hevonen", Pekka Korpi ylisti.

Tähän lähtöön ei Pekka Korven mukaan edes satsattu erityisesti, vaan tähtäin on edelleen ainoastaan derbyssä.

Johan Untersteiner oli tappiosta huolimatta erittäin tyytyväinen ajokkiinsa: "Kahden fantastisen hevosen taistelu, valitettavasti voitto jäi Suomeen."

Heikki Korhosen valmentama jenkkiori Gerris Trix kiri kolmannesta ulkoa kärkiparin lähelle kolmanneksi.

Korjattu 19.7.2020 kello 18.28: Mascate Matchin aika ei ollut Euroopan ennätys.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi