Derbyn lähtöradat valittiin karsintojen jälkeen.
Derbyn lähtöradat valittiin karsintojen jälkeen.Kuva: Joni Eriksson

Mascate Match viitosradalta derbyfinaaliin – Haastajan valmentajalla selkeä taktiikka suosikin lyömiseksi

 Vermossa ratkottiin keskiviikkona derbyfinalistit.

Suursuosikkina karsinnassa startannut Mascate Match otti odotetusti helpon voiton. Se starttaa myös puolentoista viikon päästä Vermossa juostavaan finaaliin ennakkosuosikkina. Derbyn säännöt uudistuivat tänä vuonna siten, että enää nopein karsintavoittaja ei päässyt valitsemaan rataa ensimmäisenä, vaan voittajien kesken arvottiin valintajärjestys, jonka jälkeen suoritettiin samanlainen arvonta karsinnoissa toiseksi sijoittuneiden kesken.

Ensimmäisenä radan pääsi valitsemaan Pekka Korpi, jonka tallista finaaliin tiensä selvitti kaksi hevosta. ”Kultasormi” pääsi valitsemaan ensimmäisenä radan American Herolle, joka starttaa finaaliin ykkösradalta. Mascate Matchille Korpi pääsi puolestaan valitsemaan radan voittajista viimeisenä, ja valinta kohdistui viitosrataan. Valmentaja itse ajaa suurta ennakkosuosikkia, American Heron rattailla nähdään sitä karsinnassakin ohjastanut Antti Teivainen.

Supertamman ykköshaastajaksi nostettu Always Ready lähti karsintaan kysymysmerkkien saattelemana, mutta osoitti kunnon olevan edelleen loistava. Hannu Laakkosen valmennettava oli karsintojen nopein voittaja, ja finaaliin hän lähtee aikomuksena parantaa viime vuoden kakkossijaa, jonka Knows Best toi valmentajalle.

Kari (Rosimo) halusi lähteä takarivistä, mutta itse haluaisin eturivin paikan, että päästään heti iskemään”, Laakkonen kertoi ennen ratavalintatilaisuutta. ”Mielestäni Mascate Match on lyötävissä kovatempoisella juoksulla, ja luulen, että se on meidän tehtävä pitää vauhti kovana. Ajetaan tasaista kovaa johtavan rinnalla, katsotaan sitten, mihin hevonen riittää. Uskon Always Readyn olevan hevonen, joka pystyy Massin voittamaan 2600 metrillä.”

Kuvasta näet lähtöradat kokonaisuudessaan. Derbyfinaali ravataan lauantaina 5.9. maan pääradalla Vermossa.

Derbykarsinnoista pääset lukemaan lisää tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi