Mask Off kiersi vanhemmat vastustajansa – ”Koko ajan siitä on isot odotukset ollut”
Tapio Perttunen, Mask Off ja Pinja Kalenius.Kuva: Pekka Salonen

Mask Off kiersi vanhemmat vastustajansa – ”Koko ajan siitä on isot odotukset ollut”

Tapio Perttusen valmentama Mask Off nyrkkeili kolmanteen perättäiseen ykköstilaansa, vaikka nelivuotias sai kehnon arpaonnensa myötä kylkeensä 12-numeron.

Jaettavassa 10 000 – 100 000 euroa tienanneiden sarjassa tuore Kasvattajakruunu-voittaja Adanna valtasi kärkipaikan kiihdytysvaiheessa. Se sai ensimmäisellä takasuoralla tiukan vaateen keulapaikan suhteen Antti Teivaiselta ja Com Tuffilta, ja keulanimi vaihtui reipasvauhtisen alkumatkan päätteeksi.

Vauhdin selvästi laskiessa Tapio Perttunen näki hännillä tilaisuutensa koittaneen. Hän kierrätti Mask Offin toiselle ilman vetoapua. Nelivuotias vaikutti jo maalisuoran alussa olevan voiton suhteen vahvoilla, joka sille tulikin hallitusti vesikelin voittoajalla 14,6aly.

”Hyviä hevosia oli vastassa, että miettimistä oli”, Tapio Perttunen aloitti voittajahaastattelussa. ”Otin lähtiessä kiinni ja jäätiin parijonon hännille. Näin, että Korven Hannu ajaa toiselle radalla vasta kolmannen parin kohdalla, että päästää varmaan eteen. Päästiinkin sinne puolileikillä.”

Tapio Perttusen usko valmennettavaansa oli kova.

”Luotin tähän aika paljon. Se on tehnyt koko ajan hyviä startteja. Mask Offilla on hyvä luokka varsinkin näihin rahalähtöihin, ja kun ei ollut tarvinnut kuluttaa hevosta kuolemanpaikalle päästäkseen.”

Mask Offin omistaja-kasvattaja Stall Minden takaa löytyvä Anne Siljamäki matkusti Tampereelta pääradallemme seuraamaan suojattinsa edesottamuksia.

”Täytyy sanoa, että Mask Off oli vakuuttava mun mielestä. Se tuli ohi niin helposti, eikä ole millänsäkään näistä starteista nyt ollut. Se voisi vetäistä melkein vielä yhden kierroksen heti perään. Se palautuu tosi hyvin ja on rento ja tyytyväinen”, Anne Siljamäki kuvaili.

Kovia lähtöjä kolunnut Mask Off on voittanut urallaan kahdeksan kertaa ja ansainnut 62 800 euroa.

”Koko ajan siitä on isot odotukset ollut, ja alusta lähtien on oltu sitä mieltä, että se on hyvä ja lahjakas, mutta onhan se jollain tasolla kypsynyt. Nelivuotiskaudella on ollut huonoja lähtöratoja ja näin, mutta niihinkin nähden se on suorittanut hyvin ja on henkisestikin kypsynyt.”

Anne Siljamäki suhtautuu Mask Offin jatkouraan toiveikkaana.

”Kyllähän se on kokonaisuutena jo hyvän uran tehnyt. Näkisin, ettei siitä ole otettu ollenkaan kaikkea ulos. Se on terve, ja uskon sillä olevan vielä paljon annettavaa meille kaikille. Se ei ole tällä kaudella minkään startin jälkeen oikeasti väsynyt.”

Mask Off pitää hevostarvikekaupan pitäjät leivässä.

”Se on hyvin vekkulimainen vireä oripoika, muttei ole ollenkaan paha eikä ilkeä. Loimia menee yksi tai kaksi päivässä, että sellaista kaikkea pientä puuhaa sillä on. Onneksi se on juossut sen verran rahaa, että loimia kärsii ostella. Touhukas se on, ja Tapiokin on sanonut, että on antanut hevosen välillä touhuilla omiansa. Asiallinen hevonen se on, ettei ole liian orimainen ja on kiva käsitellä.”

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Flexible Journey, 31,11 %, 1,11 euroa

Toto65-2: 13 Fake Super Fast, 11,51 %, 7,32 e

Toto65-3: 8 Run And Repeat, 57,71 %, 11,82 e

Toto65-4: 3 En Candy Till, 19,96 %, 28,11 e

Toto65-5: 12 Mask Off, 17,39 %, 62,46 e

Toto65-6: 4 Concrete Dee, 0,79 %, 6656,37 e

Kuusi oikein-voitto-osuus 6656,37 euroa

Viisi oikein 40,88 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi