Masterstroke Aria yllätti valmentajansakin – ”Sanoin kaverille, että jos se kuuden porukassa on”
Peter Bonn pääsi tuulettamaan Masterstroke Arian vakuuttavaa ykköstilaa.Kuva: Kirsi Kantokoski

Masterstroke Aria yllätti valmentajansakin – ”Sanoin kaverille, että jos se kuuden porukassa on”

Peter Bonn sai yllättyä iloisesti, kun hänen omistamansa, valmentamansa ja ohjastamansa Masterstroke Aria ylitti vaasalaisen ennakko-odotukset Seinäjoen kirivoitossaan kirkkaasti.

Enintään 20 000 euroa ansainneiden kisassa alkoi yllätys tuoksua heti kättelyssä, kun suosikki Perfect Lane laukkasi mahdollisuutensa jo ennen lähtöviivaa.

Seppo Markkula täräytti Grainfield Emman vetotöihin. Kaksikko sai tehdä mieleisensä juoksun, mutta tamma ei yltänyt parhaimpaansa ja jäi toiseksi. Ohi kiiruhti tietysti Peter Bonn Masterstroke Arian kanssa. Kaksikko lähti viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa seuraamaan Spectreä ja Markku Hanhikoskea, puolikas jäljellä Masterstroke Aria sai vapaan radan eteensä ja lipui helppoon ykköstilaan ajalla 15,8ake.

”Jonkunlainen yllätys se minulle oli, että se noin hyvä oli. Sanoin kaverille, että jos se kuuden porukassa on, olen tyytyväinen. Juoksunkulku meni meillä nappiin, kun sain niin hyvää vetoapua”, Peter Bonn myönsi.

Masterstroke Aria kilpaili sunnuntaina Kajaanissa. Se kirkasti sen kisan tulostaan Seinäjoella kaksi pykälää, ja aivan erilaista rähinää oli ruunan otteissa muutenkin.

”Kajaanissa se oli ihan ok, mutta viimeinen rutistus puuttui. Tänään tuntui, että lujaa mentiin. Olisi kiva ollut tietää, että mitä se viimeiset 200 metriä tuli? Minun ei tarvinnut oikeastaan ajaa sitä edes, ja tulpat olivat vetämättä. Loppusuoran alussa, kun kerran sitä muistutin, arvelin että räjähtääkö se koko hevonen, kun lähti niin kaameaa vauhtia menemään.”

Masterstroke Aria aloitti kilpauransa Juho Ihamuotilalla. Janne Ihamuotilan kasvatti siirtyi Vaasaan vuoden 2019 joulukuussa.

”Menin Ihamuotilan Juhon talliin katsomaan toista hevosta. Hinnat ja kaikki oli jo sovittu, että jos hevonen miellyttää, otan sen, muttei se miellyttänyt minua. Sanoin Juholle, ettei se ole minulle hyvä hevonen. Jotkut eivät vaan miellytä. Katseltiin muita hevosia, joita oli Juhon tallilla. Heillä oli paljon omia hevosia, muttei oikein mun lompsalle sopivia. Soitin Juholle myöhemmin, että onko se isäsi hevonen myynnissä. Jannen kanssa hierottiin kauppaa, ja hain Masterstroke Arian itselleni. Se on ollut hyvä iltaravihevonen tällaiselle amatöörille, ja on se parempi ollut kuin ihan tavallinen iltaravihevonen.”

Masterstroke Aria on ravannut Peter Bonnilla ollessaan viisi voittoa, neljä kakkossijaa ja kolme pronssimitalia.

Seinäjoen keskiviikkoraveista voit lukea lisää 3.9. ilmestyvästä Hevosurheilun perjantainumerosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi