Tallin uudet vahvistukset vetävät Matias Salon suupielet väkisinkin hymyyn.
Tallin uudet vahvistukset vetävät Matias Salon suupielet väkisinkin hymyyn.Kuva: Anu Leppänen

Matias Salolle taas superhevonen – Jubileumspokalenin tämän vuoden nelonen

Matias Salo saa loppuviikosta talliinsa 5-vuotiaan norjalaisjenkin M.S. Triple J:n.

M.S. Triple J. aloitti uransa 2-vuotiaana USA:ssa, mutta saapui 3-vuotiskeväällä Norjaan ja on kilpaillut Solvallan 3-vuotiseliitistä lähtien Pohjoismaissa Frode Hamren tallista käsin. Voittosumma on 1,55 miljoonaa Norjan kruunua ja ennätys 10,2.

Toisin kuin tämän luokan hevoset yleensä, M.S. Triple J. saapuu Suomeen täydessä starttikunnossa. Se sijoittui elokuussa Missle Hillin voittamassa 5-vuotiaiden miljoonan kruunun Solvallan Jubileumspokalenissa neljänneksi ajalla 10,6ake. Tuorein startti on Foruksen radalta viime lauantailta, jolloin M.S. Triple J. oli kolmas ajalla 14,0ake.

Tanpopossa mukana olevalle Petteri Hiitolalle ollaan katseltu hevosta jo jonkin aikaa, ja nyt löytyi M.S. Triple J. Hän osti sen Jari Mikkolan kanssa jo viime viikolla. Lauantain Foruksen startin se juoksi vielä entiselle omistajalleen”, Matias Salo taustoittaa.

”Meriitit on riittävän kovat. Ori on kisannut kovia hevosia vastaan, eikä kympin täyden matkan tuloskaan ole koskaan miinusta. Hevonen tulee täydessä kilpailukunnossa, mutta katsotaan sitten kun se on täällä, milloin sillä aletaan kilpailla.”

Matias Salo sai talliinsa jo lokakuun lopulla kaksi uutta kultadivisioonalaista: 4-vuotiaan Livinonthedashin ja 5-vuotiaan Global Withdrawlin.

”Tallin tilanteeseen pitää olla tyytyväinen, on monta aika laillakin mielenkiintoista uutta hevosta. Treenataan niitä vielä joulukuu, ja alkuvuodesta varmaan ainakin joku alkaa juosta kilpaa”, Salo suunnittelee.

Viime torstaina Lahden raveista talliin tuli Christa Packalénilta 5-vuotias Stonecapes Rain.

”En osaa sanoa siitä vielä mitään, mutta ihan asiallinen kuudeshan se oli Lahdessa tauolta. Katsellaan ja tutustellaan kuitenkin vähän aikaa ennen kuin ilmoitetaan uudestaan uudestaan starttiin.”

Talliin on viime aikoina tullut enemmän hevosia kuin niitä on lähtenyt.

”Onneksi on sellainen alihankintapaikka talvitreeniä varten, ettei tarvitse tilanpuutteen takia kieltäytyä, jos mielenkiintoisia hevosia tarjotaan”, Matias Salo naurahtaa.

M.S. Triple J:n valmentajanvaihdoksen uutisoi ensimmäisenä MT Ravinetti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi