Tuija Irrin tallin Bitch Of Spadesia ohjastanut Taneli Säde kuvassa Majestic Manin sekä Jonna Irrin kanssa.
Tuija Irrin tallin Bitch Of Spadesia ohjastanut Taneli Säde kuvassa Majestic Manin sekä Jonna Irrin kanssa.Arkistokuva: Anu Leppänen

Matkakaveri kuittasi 2000 euroa jättiyllättäjänä

Kouvolan torstaivitonen alkoi sellaisella jysärillä, että valtaosa peleistä lensi heti laulukuoroon.

Toto5-1: Kohteiden pankiksi veikkailtu Wishing Dreams kiersi Tammasarjassa takamatkasta huolimatta keulaan jo ensimmäisen takasuoran lopulla, mutta raju aloitus tuntui ja yli 72-prosenttisesti merkitty 3-vuotias taipui ratkaisuvaiheessa.

Voittoon lennähti matkalla viidennessä sisällä juossut Bitch Of Spades, joka eteni loppukaarteessa sisäkautta selvästi muita vauhdikkaammin ja mahtui myös nousemaan sujuvasti ulommas vapaalle radalle.

Tuija Irrin valmentama Bitch Of Spades voitti joulukuussa ja sijoittui tammikuussa kerran toiseksi, mutta sen jälkeen sijoitukset ovat heikentyneet eikä oikeastaan kukaan osannut odottaa menestystä. Taustajoukotkin myönsivät, että yhdeksän hevosen lähdössä vähiten pelattu tamma otettiin ensijaisesti Self Taught Beautyn matkakumppaniksi.

"Neljättä sijaa ehkä lähdettiin ajamaan, kun tiedettiin, että saa hyvän juoksun, kun oli voltin ykkönen", ohjastaja Taneli Säde sanoi. "Sen takia ilmoitettiin, ettei ole pisteitä ollut ja nyt oli vajaa lähtö. Juoksu meni hyvin, mutta yllätti kyllä itseäkin, että mitä tapahtui, kun sai siivet selkään. Tosi hienoa, että omistajat olleet pitkäjänteisiä ja ovat olleet tässä innolla mukana. Heille suo tämän voiton."

Bitch Of Spades kirjautti 2100 metrillä ajan 16,7, jolla sen tasoitusennätys parani toista sekuntia. Se ei ole päässyt yhtä kovaa vielä autonkaan takaa. Self Taught Beuaty täydensi tallin panosta neljännellä sijalla.

Ensimmäisellä takasuoralla sisältä toiselle radalle noussut What A Feeling kävi kolmannessa kaarteessa kärjen takana sisällä, mutta tuli takasuoran alusta taas toista rataa ja puristi rehdisti toiseksi. Taustalta kirinyt Zolace pinnisti kolmanneksi.

Toto5-2: Ensimmäisen kaarteen lopulla kolmannelta radalta toiselle päässyt suosikki Baby Beyonce jatkoi 11,5-vauhtisen avauspuolikkaan täyttyessä johtopaikalle, jonka piti Lars Wetzerin riemuksi maaliin asti. Vuoden avausosuma tuli neljännessä startissa ajalla 15,0a/2100 metriä.

"Kyllähän tätä on odotettu jo pitkän aikaa, kun ongelmia on ollut paljon", Lars Wetzer huokaili.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä sisältä toiseen ulos siirtynyt Turmalin kiri maalisuoralla suosikin tuntumaan toiseksi.

Viidennestä ulkoa selässä tullut Ballerina Fastback uloimpana napakasti kolmanneksi.

Toto5-3: Kolmannesta sisältä päätöskierroksella toisen radan jonoon vaihtanut Proud Match mahtui loppusuoralle tultaessa iskemään kiriin ja ratkaisi varmasti.

Tapio Perttunen ajoi Timo Toiviaisen valmentamaa Proud Matchia, joka oli toiseksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 18,4a/2100 metriä.

"Tämä meinaa päänsä kanssa aika laillakin leikkiä, mutta päästiin kuitenkin sinne auton taakse ja kolmanteen sisälle, että juoksunkulku meni hyvin. Se tulee kyllä hyvin maaliin asti, tässä on se hyvä ominaisuus", Tapio Perttunen kehaisi.

Toista rataa ilman vetoapua aloittanut White Cross Diego mahtui päätöskierrokselle lähdettäessä pudottamaan kärjen taakse. Se sai tilaa maalisuoran alussa ja kiri voittajalle mitään mahtamatta toiseksi.

Neljännestä sisältä ajoissa ulos hakeutunut Cazimier kiri lopussa uloimpana napakasti totoon.

Your Highness taipui keulasta. Sinne se pääsi, kun johtoon kiihdyttänyt suosikki Zawar laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

Toto5-4: Viimeisen takasuoran aikana neljännestä parista kärjen rinnalle iskenyt Jack Vader jaksoi tulla tasaisen vahvasti maaliin asti ja voitti ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen. Viidenneksi eniten merkitty ruuna ravasi 2100 metriä aikaan 13,5a. Sitä ajoi tuttuun tapaan Samuli Innanen.

"Olen miettinyt, että pitääkö treeniä muuttaa, mutta kun tänäkin vuonna se on sekä lyhyeltä että täydeltä matkalta parantanut ennätyksiään, niin sitten on taas hirveän vaikea sitäkään ajatella", perheensä kanssa 6-vuotiaan kasvattanut Tero Haapalainen jutteli. "Selkäjuoksusta kun pääsee kääntämään, niin se yleensä jaksaa siitä hyvin tulla, jos ei mitään ole pahasti pielessä."

Keulasta hitusen taipuneen Mr Hot Shotin takaa ajoissa ulos hakeutunut suosikki Fast Time kiri voittajaa uhkaamatta toiseksi niukasti ennen Rambo Rivneriä, joka spurttasi kolmannesta sisältä tilaa saatuaan loppuhetket tulisesti.

Takasuoralla asemissaan kolmannessa ulkona pysytellyt Ida's Owen juuttui pussiin niin pitkäksi, että kärkisijat karkasivat.

Toto5-5: Sopivassa seurassa selväksi suosikiksi luotettu Zirkonia Comery sai vetää pitkän matkan kisaa täysin rauhassa, eikä sillä ollut hädän päivää. Timo Korvenheimon valmentama 4-vuotias tamma teki 3100 metrillä ajan 19,9.

"Vaikka tamma on näyttänyt, että se on suorittanut tämänkin matkan hyvin, niin tuntui, ettei mielellään aja sen kovempaa, mitä tarvii", Tapio Perttusen rinnalle kahteen voittoon noussut Santtu Raitala kuvaili. "Zirkonia meni tosi hyvän tuntuisesti koko ajan, ja tuntui kyllä, että homma oli meillä aika hyvin hallinnassa, ja kun antoi merkin, niin hevonen hienosti kiihdytti vielä viimeisellä puolikkaalla ja voitti oikein selvästi."

Mister Balderino seurasi suosikin takaa sitä uhkaamatta toiseksi. Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista hyökännyt Edward Sisu kiri kolmanneksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi