Matti Nisosen aloitus Einari Vidgren Oy:n keltaisissa väreissä on ollut mainio, ja talli vahvistuu entisestään.
Matti Nisosen aloitus Einari Vidgren Oy:n keltaisissa väreissä on ollut mainio, ja talli vahvistuu entisestään.Kuva: Jari Piirala

Mattias Djuselta kovia vahvistuksia Vieremälle – Rupeltaja jatkoi matkaansa

6-vuotiaiksi kääntyneet Radetzky ja Zio Paperone Jet palaavat vanhaan kotitalliinsa ja jatkavat uraansa Matti Nisosen valmennuksessa.

Suomessa syntyneen Radetzkyn (Scarlet Knight) 5-vuotiskausi tuotti Ruotsissa komean statistiikan – 11 starttia totosijoin 7-3-0 ja 240 000 kruunua – mutta sen voittosumma on silti vasta alle 30 000 euron. Näin ura jatkuu kykyihin nähden todella sopivissa lähdöissä. Einari Vidgren Oy omistaa ruunan yhdessä Tero Lehterän kanssa.

Myös italialaissyntyinen Zio Paperone Jet (Maharajah) aloitti uransa Marko Hakkaraiselta Suomessa, mutta muutti viime kaudeksi Ruotsiin. Tuloksena kahdeksasta startista oli siellä yksi voitto, neljä muuta totosijaa ja 88 000 kruunua rahaa. Koko uran voittosumma on vasta reilut 10 000 euroa.

”Todella mielenkiintoisia hevosia molemmat”, Matti Nisonen luonnehtii paluumuuttajia. Ne palaavat entiseen kotitalliinsa tänään tiistaina.

Jo viime viikolla talliin tuli 5-vuotias Stonecapes Seth. Se oli 2,5 kuukautta Mikko Kauhasella ja juoksi häneltä joulukuussa kerran kilpaakin.

”Mikko on tehnyt hyvää työtä ja pohjustanut hevosen hyvin. Se on terve ja liikkuu hyvin, eikä mene kauan, että päästään jo ajamaan kilpaa”, Matti Nisonen kehuu.

Viime lauantaina matkalla Lahden 75-raveihin hän tiputti Janita Antti-Roikolle Mäntyharjulle Rupeltajan. Se ehti olemaan Vieremällä 3,5 kuukautta.

”Ei vaan saatu toimimaan sitä meidän systeemillä, tuntui toivottomalta. Janitan kanssa juteltiin hevosesta jo monté-koelähdön jälkeen. Hän kiinnostui hevosesta ja saa nyt koittaa. Kykyjä ja ikääkin sillä olisi, jos sen vain saisi kohdilleen”, Nisonen näkee.

Rupeltajan siirtymisestä Janita Antti-Roikolle kerrottiin lauantain TotoTV:n lähetyksessä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi