Mattilan Miina on voittanut 10 uransa 70 startista ja tienannut 32 990 euroa. Aika näyttää, korjaantuvatko lukemat vielä.
Mattilan Miina on voittanut 10 uransa 70 startista ja tienannut 32 990 euroa. Aika näyttää, korjaantuvatko lukemat vielä.Kuva: Anu Leppänen

Mattilan Miina jäi varsalomalle – ”Tämä on ollut älyttömän kiva projekti”

Omistajat Heikki Torvinen ja Pekka Pasinen odottavat Mattilan Miinasta varsaa ensi kesäksi, mutta paluu radoillekaan sen jälkeen ei ole täysin pois suljettu.

Mattilan Miina ei ole kilpaillut huhtikuun jälkeen, vaikka se olisi ollut tiineyden ensimmäiset kuukaudet mahdollista. Syykin on selvä.

”Sille tuli pikku haaveri. Ei mitään maata mullistavan vakavaa, mutta ei pystytty kilpailemaan. Ajateltiin sitten, että koitetaan saada varsa ensi kesäksi. Nyt tamma on todettu kantavaksi, ja toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin”, Hannu Torvinen juttelee.

Isäoriin valitsi Hannun isä Heikki Torvinen, jonka nimiin Hannun osuus hevosesta siirtyi viime vuoden kesäkuussa.

Tähen Toivomus olisi ollut kiinnostava, mutta kun se ei ollut saatavissa, hän päätyi Paulin (Raivio) toiseen hevoseen. Älyttömän lahjakas hevonen on Ellin Sisukin”, Hannu Torvinen perustelee valintaa.

Juoksijan geenejä löytyy molemmin puolin, sillä Mattilan Miinan toinen emä on Pentti Pullin Viskun Tyttö, Oulun kuningatarkilvan kakkonen vuosimallia 1994.

”Mattilan Miinakin on ollut siinä reunalla, ei kyvyiltään kaukana avoimen luokan tammasta. Välillä on tullut superhyviä suorituksia, mutta välillä se on ailahdellut”, Hannu Torvinen analysoi.

Mitä tapahtuu varsomisen jälkeen, on vielä auki.

”Todennäköistä on, että Mattilan Miina jää siitosuralle – olisi totta kai pitkä projekti lähteä rakentamaan kilpailukuntoa uudestaan. Mutta treenissä se on ollut koko ajan lukuun ottamatta lyhyttä aikaa laitumella, eikä paluu radoillekaan täysin pois suljettu ole. Nuori hevonenhan se vielä on, vasta 8.”

Mattilan Miina on antanut Hannu Torviselle paljon.

”Tämä on ollut älyttömän kiva projekti. Ostettiin tamma Pekan kanssa Turun kuninkuusravien huutokaupasta, ja varsasta ei koskaan tiedä, mitä siitä tulee. Mattilan Miina on ollut mieluisa hevonen, juossut yli 30 000 rahaa ja antanut paljon elämyksiä. Toivottavasti niitä tulee lisää tältä toiseltakin urapolulta.”

EDIT 1.9. klo 15.40: Korjattu Mattilan Miinan toiseksi osaomistajaksi Heikki Torvinen, jonka nimiin Hannun osuus siirtyi viime kesäkuussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi